Roses i el F.C. Barcelona, junts de nou en l’educació en valors socials dels joves de la Vila

FutbolNet

El camp de la Vinyassa va acollir dinarts passat una de les sessions del programa FutbolNet

Després de l’èxit assolit l’any passat el projecte FutbolNet de la Fundació F.C. Barcelona torna a desenvolupar-se a Roses

FutbolNet
El camp de la Vinyassa va acollir dimarts passat una sessió del programa FutbolNet

La Fundació FC Barcelona va fer una valoració molt positiva del projecte FutbolNet que es va desenvolupar l’any passat a la Vila, “tant l’equip educatiu local, els coordinadors metodològics que ens desplacem pels diferents FutbolNet que es fan a Catalunya com els propis responsables del programa que treballen a Barcelona a les oficines de la Fundació estem molt satisfets de com va anar la primera temporada”, va afirmar Bernat Muñoz, coordinador metodològic de Futbol Net.

Una valoració ratificada per l’Ajuntament de Roses, en paraules del regidor de Benestar Social, Marc Danés, en assenyalar que “va ser una experiència molt positiva perquè no només es tracta de fer esport, sinó, sobretot, d’inculcar uns valors a la mainada com el respecte i de convivència”. Uns valors que van fer efecte en els joves “com així ens ho van dir els professors dels diferents centres educatius on estudien, en assegurar que la mainada era més respectuosa dins l’aula que a principi de curs”, va remarcar Danés.

El passat dimarts es va desenvolupar al camp de la Vinyassa una sessió d’aquest programa impulsat per la Fundació F.C. Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona.

Programa en el que es treballa en l’adquisició i consolidació de valors socials com l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. L’atracció que genera la pràctica de l’esport entre les nenes i els nens, unit amb la imatge del FC Barcelona arreu del món, facilita que els infants en situació de vulnerabilitat social participin del projecte i, a través de la pràctica de l’esport, puguin aprendre i adquirir una sèrie d’hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

El nombre de participants en l’edició 2017-2018 és de 60, amb edats compreses entre els 10 i els 16 anys. L’activitat esportiva que es planteja no està concebuda en clau competitiva sinó que les sessions es dediquen al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc que regiran durant el partit de futbol, el partit, i l’avaluació sobre el compliment dels acords pactats.

Regles del joc en FutbolNet

Les regles generals de joc són: no hi ha àrbitre, sinó un mediador/a encarregat de facilitar el bon funcionament del joc i el diàleg d’entesa entre jugadors en cas de conflicte; els equips són mixtes; i perquè els gols puguin ser comptabilitzats han de ser marcats cada vegada per un jugador diferent. La puntuació final del partit és la suma total de la