Roses fa olor al seu propi perfum: Aigua de Roses

Aigua de Roses, Esséncia de l'Empordà

Aigua de Roses, Esséncia de l'Empordà

Magatzems Biels crea un perfum amb l’objectiu que s’identifiqui amb la Vila de Roses

Aigua de Roses, Esséncia de l'Empordà
Aigua de Roses, Esséncia de l’Empordà

El rosinc Joan Plana, com a propietari de Magatzems Biel’s i llavors comerciant dedicat al Turisme, un dia es va donar compte que Roses tenia una manca. I va ser conscient per la demanda dels mateixos turistes, “que em puc emportar de record de Roses”, em preguntaven.
Va ser doncs quan va començar a pensar quin producte podria oferir que s’identifiquès amb la Vila Rosinca, “perquè anys enrere els visitants s’emportaven de record la típica pandereta, la nina vestida de sevillana o un imant en forma de paella, productes que no ens identificava per resva afirmar Joan Plana, durant la presentació del perfum ‘Aigua de Roses, Esséncia de l’Empordà’, que es va portar a terme dins els actes de la III Fira de la Rosa. “Llavors, va continuar Plana, vaig pensar en trobar un producte, que aglutinés el cel, el sol, el mar, la tramuntana, l’entorn i la història de Roses, i tot això es podria concentrar en una fragància, que creiem que pot ser un element difusor i de promoció del nostre poble”

Aigua de Roses, perfum únic en el món
Una fragància que finalment ha derivat en dos perfums creats, per encàrrec del propi comerciant rosinc, pel perfumista d’origen escocès que treballa en el seu propi taller de Llinars del Vallés, Jimmy Boyd, el qual va explicar que va crear dues colònies “perquè per a mi un perfum és una emoció i Roses a mi m’abocava més d’una emoció, per això vaig decidir crear una aigua fresca que recorda les herbes del bosc amb una pinzellada aquàtica amb el color de la turquesa que representa el mar d’aquí”, un pefum que Boyd l’anomena “fragància fresca” a la qual se li han afegit unes pedres representant la platja. L’altre “és l’esséncia de Roses, que la vaig combinar la flor amb nuguet, que li dóna la perfum Aigua de Roses un tret distintiu que no tenen altres Aigües de Roses, com el fet que, va remarcar el creador del perfum “no hi ha cap colònia de Roses en el món que porti macerant pètals de Roses naturals dintre de la mateixa ampolla”.

Aigua de Roses, Esséncia de l'Empordà
Joan Plana, Montse Mindan i Jaume García, de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, durant la presentació del perfum Aigua de Roses, Esséncia de l’Empordà

Aquests perfums es presenten amb un package en el qual hi ha la imatge de la postal més antiga del Puig Rom i el Dracma d e Roses en l’anvers de l’etiqueta, en un disseny creat per Marta Pujol, que es va inspirar “en la història, des de l’arribada del grecs entrant per la badia fins a la tradició en el món de la pesca de Roses”.

Una iniciativa molt ben valorada per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual va assenyalar “que són d’aquelles petites idees, aquelles petites inversions que es comencen i acaben tenint molt d’èxit, i crec i espero que tingui una gran projecció”.

Una projecció que passarà, si més no, per Sant Feliu de Llobregat, ja que als representants delsAmics de la Rosa d’aquesta població els va agradar tant que van convidar a la família Biels a presentar-la al municipi barceloní.

Aigua de Roses és pot adquirir únicament en Magatzems Biels, creador del perfum i que de moment es ven exclusivament a les seves instal·lacions en ampolles de 200 ml.