Roses farà memòria

Jornades 'Fem Memòria'

Èric Ibáñez i Joan Plana presentant les jornades 'Fem Memòria'

A través d’unes jornades sota el títol ‘Fem Memòria’ Roses vol donar a conèixer els fets més rellevants del seu passat com a poble i com a societat, que servirà per ajudar a entendre el món actual

Roses farà memòria per commemorar i ajudar a divulgar alguns dels episodis més rellevant de la seva història local.
Episodis com, per exemple, la dissolució dels últims ajuntaments franquistes i la constitució dels primers ajuntaments democràtics, coincidint amb el 40è aniversari de la  constitució d’aquests.

I Roses farà memòria històrica a través d’unes jornades que, sota el nom de ‘Fem memòria’, han presentat el primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àrea de Govern Obert, Joan Plana, i el regidor de Cultura, Èric Ibáñez.

Unes jornades que tenen com a objectiu “divulgar el coneixement que ha de tenir la ciutadania de Roses de la seva pròpia història, a la vegada que esdevenir en un exercici cultural per ajudar-nos a tots plegats d’on venim, com és el nostre món present, el nostre món actual”, ha explicat Plana.

Ibàñez, per la seva part ha presentat les jornades que es portaran a terme, “que seran tres al voltant de la descomposició del règim franquista i l’arribada de la democràcia, la primera tindrà lloc el 25 de setembre  les 18 hores, la segona el 2 d’octubre a les 19:30 i la tercera i última del 10 d’octubre, també a les 19:30 hores i totes es faran al Centre Cultural de Ca l’Anita”.

La primera jornada portarà per títol “Entre el caos i la voladura controlada: la fi del règim franquista a Catalunya, 1969-1979” , la segona  “La fi d’una dictadura. La dissolució de les estructures de poder franquistes a Roses (1969-1979)”, i la tercera, que es esdevindrà en una taula rodona sota el títol “La Junta Gestora de Roses i l’arribada de la democràcia”, posarà especial èmfasi en la comissió de veïns que va gestionar l’Ajuntament entre 1978 i 1979.