Roses farà un curs de formació per obtenir el Certificat d’Acollida

Certificat d'Acollida

Els/les immigrants hauran de superar un curs de català i castellà per obtenir el Certificat d'Acollida

Forma part d’un projecte pilot de formació del Consell Comarcal, que a partir de l’any vinent s’estendrà a la resta de Catalunya

Certificat d'Acollida
Els/les immigrants hauran de superar un curs de català i castellà per obtenir el Certificat d’Acollida

Roses és un dels 5 municipis de la comarca de l’Alt Empordà, juntament amb Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries, l’Escala i la Jonquera que han estat escollits per organitzar, al llarg de les properes setmanes, els cursos de formació per obtenir el Certificat d’Acollida, una iniciativa pionera a Catalunya.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà com a responsable de la gestió del Pla comarcal de Ciutadania i Immigració, ha rebut l’encàrrec de la Direcció General per a la Immigració de portar a terme un projecte pilot del curs de formació per obtenir el Certificat d’Acollida per aquelles persones nouvingudes que ho necessitin, d’acord amb el que estableix el nou Reglament d’Acollida de la Generalitat de Catalunya.

Per poder obtenir el certificat d’acollida cal acreditar la participació en tres mòduls de formació:

  • un primer mòdul (A) de català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials
  • un segon mòdul (B) sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores
  • un tercer mòdul (C) sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic d’un mínim de 15 hores.

El curs d’acollida al municipi de Sant Pere Pescador va començar aquest passat dilluns amb la participació de 28 alumnes. Durant el propers dos mesos el Consell Comarcal organitzarà la formació dels mòduls B i C en tres municipis més de la comarca (Castelló d’Empúries, l’Escala i Roses), i també està prevista la seva celebració a La Jonquera, en una data encara per determinar.
El mòduls A l’ofereix el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a partir de la seva oferta habitual de cursos de català.

Propers cursos

Les dates dels propers cursos i els horaris d’inscripció que ja estan programats són les següents:

  • Castelló d’Empúries

Curs del 2 al 13 de novembre, de 9 a 12 hores

Inscripcions: 27 d’octubre de 9 a 13h, a l’Edifici de Serveis. Sector Puigmal, s/n – Empuriabrava

  • Roses

Curs del 16 al 27 de novembre, de 9 a 12 hores

Inscripcions: 9 i 13 de novembre, de 10 a 12 hores, a les oficines dels Serveis Socials municipals. C/ Tarragona, 83 (Casa del Mar)

  • L’Escala

Curs del 30 de novembre al 14 de desembre de 9 a 12 hores

Inscripcions: 23 de novembre de 9 a 13 hores, a les oficines dels Serveis Socials del municipi. Plaça de les escoles, s/n – 1er pis