Roses floreix amb la III Fira de la Rosa

III Fira de la Rosa de Roses

Mostra de Roses a la carpa ubicada a la Rambla Riera Ginjolers de Roses

Ahir es va inaugurar la Fira de la Rosa de Roses, mostra de la flor més universal amb la que es vol vincular el nom de la Vila

III Fira de la Rosa de Roses
Mostra de Roses a la carpa ubicada a la Rambla Riera Ginjolers de Roses

Roses és ja de per sí una Vila bonica, de fet, la seva badia pertany al club de les badies més boniques del món. Però, aquests dies els carrers, places i rotondes estan més maques que qualsevol dia de l’any, és a dir, Roses floreix més que mai gràcies a la tercera edició de la Fira de la Rosa. La Rambla Riera Ginjolers, punt neuràlgic de la Fira, la plaça Catalunya, l’Ajuntament de Roses, la plaça de l’Església, el rentador municipal, la rotonda de la Sarfa, la de la Ronda de Circumval·lació i molts més indrets de la Vila estan plens de flors i, sobretot, Roses. Flors naturals o bé escultures representant a la flor més ornamental que hi ha, la Rosa.

Una mostra que va inaugurar ahir l’Ajuntament de Roses amb l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez, acompanyats de la resta de regidors del consitori, així com de la presidenta dels Amics de la Rosa de Sant Feliu de Llobregat, Pilar López. Un acte d’obertura que va donar a pas un bon nombre d’activitats lúdiques, culturals, ornamentals i musicals que es desenvolupen, des de ahir divendres, 6 de juny, i fins demà diumenge, dia 8, al voltant de la Rambla Riera Ginjolers.

López, una especialista en la flor de la Rosa, es va mostrar “molt contenta” de trobar-se per tercera vegada “en aquesta fira que celebra la seva tercera edició, que vol dir que va cap endavant i s’està consolidant”.
Per la seva part, Montse Mindan, va afirmar que dins la carpa ubicada al costat del rentador municipal, “es poden veure unes 40 classes de Rosa de jardí”, reconeixent que “aquí no entenem gaire de Roses, tot i el nom del nostre poble, però gràcies a aquest fira cada any en sabem més”. “Una fira, va subratllar l’alcaldessa, que a través del nostre nom pot contribuir a posicionar Roses com un referent dels diferents actes que se celebrin arreu al voltant del Rosa” .

Tot seguit de l’acte d’inauguració es va procedir al lliurament dels guardons del II Concurs de Roses, que enguany el premi de la millor Rosa va ser per a Núria Alabert, que va guanyar 150 € en material de jardineria i floristeria.
El millor ram de Roses el va fer Maria Silvina, que també va ser guardonada amb els 150 euros en material per cultivar més flors.

A banda de la Fira mateixa i els actes artístics i culturals que s’organitzen al seu voltant, el consistori rosinc desenvolupa altres iniciatives, com per exemple, la reedició de ‘1.000 Roses a Roses’, amb la qual el municipi convida a un miler de dones que es diguin Rosa (o qualsevol de les seves variants: Roser, Rosor, Ma Rosa, etc, en qualsevol idioma), a degustar l’anomenat “Menú de la Rosa” que ofereixen els restaurants participants en la campanya. La invitació servirà entre els dies 6 i 15 de juny (ambdós inclosos), ja sigui per dinar o per sopar.

III Fira de la Rosa de Roses
Parterres plens de roses i vegetació composant la forma d’una rosa

El programa d’activitats es completa amb un concurs fotogràfic sobre el patrimoni rosinc, xerrades-vermuts centrades en temàtiques relacionades amb el món de la rosa, una trobada d’instagramers, exposicions de roses, un mercat d’artesania i diferents tallers educatius.

Cal destacar la Rosa de grans proporcions, materialitzada amb una llarga catifa verda que simbolitza una tija recorrent la rambla Riera Ginjolers i, ramificant-se pels carrers adjacents, que permet als visitants recórrer els diferents espais ornamentats que acullen les activitats de la present edició d’aquesta fira. Dalt la rambla, al costat de la carpa, una rosa de grans proporcions realitzada amb parterres alçats plens de roses i vegetació, corona la composició.