Mes de paraules

Roses fomenta la pràctica de l’esport entre diversos municipis de l’Alt Empordà

Piscina Municipal de Roses
Moment de la signatura dels convenis per parts dels representants dels diferents ajuntaments

Els habitants de Sant Pere Pescador, Pau, Llançà i Vilajuïga se sumen als de Castelló d’Empúries en obtenir condicions avantatjoses per a l’ús de la piscina de Roses

Piscina Municipal de Roses
Moment de la signatura dels convenis per parts dels representants dels diferents ajuntaments

Fomentar l’esport i fer viable econòmicament l’equipament municipal de la Piscina de Roses són els principals objectius que es volen assolir amb el conveni signat, aquest matí, entre l’alcaldessa de la Vila, Montse Mindan, i els seus homònims de Cadaqués, Joan Figueras, de Pau, Josep Blanch, de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, de Vilajuïga, Pere Trias, i el regidor de Turisme de Llançà, Joan Carles Mora.
En aquest sentit s’ha referit Figueres a l’assenyalar que “amb aquest acord el que es fa és que la gent pugui fer més esport, que és necessari, saludable i important”, per remarcar a continuació que “també ajuda a que l’explotació de l’equipament sigui més viable econòmicament”.

Montse Mindan ha remarcat la importància d’aquest conveni, sobretot, després de l’aprovació de la Llei de la Reforma de l’Administració Local, la qual diu que els serveis dels municipis de menys de 20.000 habitants es prestaran des de les diputacions, assenyalant que “les necessitats d’aquests convenis és precisament per potenciar que l’equipament sigui públic i municipal, no donant avantatges només a la població d’un sol municipi, sinó a la dels pobles del voltant per a que s’ho prenguin com un equipament seu, com un equipament de la comarca”.

Equilibri econòmic
A més, cal destacar que un estudi econòmic de la piscina municipal de Roses va reflectir que a partir d’entre 2.300 i 2.500 usuaris l’equipament municipal obtindria un equilibri econòmic financer, i actualment en té uns 2.000, i amb la signatura d’aquests acords, ha assenyalat l’alcaldessa de Roses i presidenta de la Societat Municipal que gestiona l’equipament esportiu,  “s’ajuden a mantenir l’explotació i evitar que es privatitzi, a mantenir els sous dels treballadors i els preus que estem tenint ara”.

En el mateix sentit s’ha expressat Martí, a l’apuntar que “hi ha dos tipus de guanys, per una banda optimitzem equipaments i per altra oferir serveis dinamitzant millor l’esport entre els pobles, fomentant l’esport-salut”. Per la seva banda, i en una vessant més lúdica, Blanch ha valorat aquest acord positivament afirmant que “és una oportunitat d’afavorir que la gent de Pau pugui gaudir d’unes instal·lacions magnífiques amb unes condicions molt més favorables que no tenien fins ara, i que crec tindrà una molt bona acceptació per part de la nostra població”.

Condicions avantatjoses pels usuaris amb la signatura d’aquest conveni

Piscina Municipal de Roses
De esquerra a dreta: Pere Trias, Montse Mindan, Josep Blanch, Jordi Martí, Joan Figueras i Joan Carles Mora

La Piscina de Roses ofereix actualment una àmplia i diversificada activitat esportiva, de salut i de lleure als habitants de Roses i de la seva àrea d’influència. Concretament i segons les darreres dades estadístiques, el 75% dels més de 1.800 abonats que té la instal·lació són de Roses, i el 25% restant prové dels municipis veïns. Aquestes dades, juntament amb altres que fan referència a la participació als programes de natació, a l’activitat escolar,  entre d’altres, demostren el caràcter supramunicipal d’un equipament esportiu d’aquestes característiques en una comarca com l’Alt Empordà.

Amb la signatura d’aquests convenis amb els Ajuntaments de Vilajuïga, Cadaqués, Llançà, Pau i Sant Pere Pescador, com anteriorment amb el de Castelló d’Empúries, s’enforteix encara més la relació entre les parts i permet als habitants d’aquests municipis gaudir dels mateixos avantatges que les persones empadronades a Roses.

Així, l’import de la matrícula que hauran d’abonar a partir d’ara gaudirà d’un 20% de descompte, que també serà acumulable a les nombroses promocions que s’ofereixen al llarg de l’any.

Un altre àmbit que es veurà reforçat és el de l’esport escolar, gràcies a l’organització d’activitats aquàtiques per als alumnes de primària de les escoles públiques d’aquests municipis, que permetrà als infants la realització d’un trimestre d’activitats a la Piscina Municipal a preus preferents. En aquest punt, els respectius Ajuntaments es comprometen a col·laborar amb els centres escolars perquè puguin desenvolupar aquests programes.

Altres millores adoptades són la realització dels programes d’activitat aquàtica recreativa sota unes condicions econòmiques especials per als casals que siguin organitzats o promoguts pels respectius ajuntaments, així com l’aplicació de descomptes per als membres d’entitats esportives o clients d’establiments hotelers, per exemple.

Per la seva banda, els Ajuntaments es comprometen a difondre a través dels seus mitjans (butlletins, webs) les condicions especials, activitats i serveis oferts per la Piscina Municipal de Roses, per tal de fer arribar aquests avantatges a tota la població.

La signatura d’aquests acords forma part de les actuacions de dinamització impulsades per la Piscina Municipal amb l’objectiu d’apropar l’esport, el lleure i la salut al major nombre possible d’usuaris.