Cinema a la Fresca

Roses formarà professionals de la Vila per a la transformació turística cap a la sostenibilitat

Parc Natural del Cap de Creus
Vista aèria del Parc Natural del Cap de Creus

A partir del proper mes d’abril, l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses posarà en marxa un ampli programa formatiu al qual podran adherir-se de manera gratuïta tots els professionals del sector turístic del municipi que ho desitgin

L’Ajuntament de Roses avança en la aplicació de l’anomenat ‘Regeneration Tourism Roses’, un projecte cofinançat pels Fons Next Generation que té com a objectiu la transformació turística de Roses cap a un model més sostenible des del punt de vista mediambiental, socioeconòmic i territorial. Per aconseguir aquesta evolució, el municipi requereix la implicació activa dels professionals del sector, motiu pel qual a partir del proper mes d’abril s’iniciaran formacions específiques per capacitar empreses i persones treballadores que liderin aquest canvi de model.

A partir del proper mes d’abril, l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses posarà en marxa un ampli programa formatiu al qual podran adherir-se de manera gratuïta tots els professionals del sector turístic del municipi que ho desitgin. S’oferiran més de 200 hores de formació anual repartides entre 27 tallers, cadascun dels quals tractarà una temàtica innovadora sobre creació de nous productes i experiències turístiques sostenibles, l’ús i possibilitats de les eines digitals o l’aplicació de mesures d’eficiència energètica i d’optimització de recursos en les activitats turístiques.

Es tracta, en definitiva, de capacitar empreses i treballadors per fer el pas cap a la digitalització i la sostenibilitat de les seves activitats i serveis turístics. L’objectiu final del projecte és la creació d’una gran xarxa de professionals qualificats al municipi que, posant en pràctica els coneixements adquirits, siguin els motors del salt qualitatiu cap a la sostenibilitat turística de Roses, oferint nous productes turístics sostenibles i posant en valor el gran patrimoni natural que tenim i amb mesures per reduir l’impacte mediambiental.

Regeneration Tourism Roses – Transformació turística de Roses està cofinançat a través dels Fons Next Generation EU, en concret dins del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD), subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals, convocatòria extraordinària 2021, promoguda pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.