Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Roses guarda un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils

Minut de silenci a Roses
Roses ha guardat un minut de silenci en memòria les víctimes de l’atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils

Un minut de silenci celebrat també en repulsa contra el terrorisme i “per dir que quan et passa alguna no estàs sol”

Minut de silenci a Roses
Roses ha guardat un minut de silenci en memòria les víctimes de l’atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils

Autoritats polítiques, comandaments de les forces de seguretat i la ciutadania de Roses han guardat, aquest migdia, un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atemptat terrorista, que avui fa un any va tenir lloc a la Rambla de Barcelona, i el 18 d’agost al passeig marítim de Cambrils.

Amb aquest acte, els assistents han volgut donar el seu suport per als familiars i amics de les víctimes. Han volgut homenatjar a les 16 persones que van perdre la vida i al centenar de ferits que va provocar l’atac terrorista, i han volgut mostrar la seva repulsa total contra el terrorisme.

“Un minut de silenci, ha assenyalat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan en referència a aquelles persones que qüestionen si aquest acte serveix per alguna cosa, que simplement vol tenir un reconeixement a les víctimes que són, en definitiva, els que van patir aquest atac terrorista i, sobretot, donar suport als familiars, amics i tota aquella gent que va viure aquells moments d’angoixa. Un minut de silenci que serveix per dir que quan et passa alguna cosa no estàs sol”. 

Després del minut de silenci, Montse Mindan, ha procedit a la lectura del Manifest de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM)

MANIFEST EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DELS ATEMPTATS TERRORISTES DE BARCELONA I CAMBRILS PER LA PAU, LA DEMOCRÀCIA I CONTRA EL TERRORISME

Els dies 17 i 18 d’agost de 2017 han quedat marcats a la retina de tots els ciutadans del nostre país. Els cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils, que van provocar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits, van ser un cop dur per a tots i totes nosaltres. Però, la resposta cívica i pacífica de la ciutadania va ser la millor resposta. Avui, un any després, reiterem la nostra ferma condemna d’aquells atemptats i, com no pot ser d’una altra manera, volem recordar i homenatjar a les víctimes d’aquells actes terroristes i reiterar el suport a tots els familiars i amics.

Un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú.

En aquells dies tan complicats i durs que tots tenim molt presents reivindiquem l’excel·lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos, que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment. No podrem agrair mai prou la tasca que van dur a terme tantes i tantes persones, posant en perill les seves pròpies vides i combatent a un dels enemics més cruents de la nostra època: el terrorisme.

I avui també recordem tots aquells ciutadans i ciutadanes que van col·laborar i ajudar en aquells dies tràgics. El 17 i 18 d’agost del 2017 vam demostrar al món i a nosaltres mateixos l’esperit solidari, obert i col·laboratiu de la nostra societat.

Precisament aquest esperit és el que hem de reivindicar, convertint de nou, com hem fet, la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida. Un lloc de trobada, de multiculturalisme, de respecte i de civisme, una mostra del que són els nostres pobles i ciutats: punts de trobada i convivència per a tothom, uns espais de no discriminació i garants de l’exercici de la llibertat. I avui ens tornem a reafirmar en la voluntat de seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau. Un país que s’alça dient que no té por. Que no tenim por.

Davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el jihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar. Aquest és el camí que hem decidit seguir fent, amb la pau com a eix vertebrador de les nostres societats.

Alhora, cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes ni material bèl·lic als

intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional. Tots  hem de predicar amb l’exemple.

Avui, milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, perquè junts som més forts, perquè som un sol poble, també contra el terrorisme. I el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país.

No tenim por, som gent de pau. 17 d’agost de 2018.