Roses ha finalitzat la renovació de l’enllumenat públic a la Sureda d’en Mairó

Nou enllumenat a la Sureda d'en Mairó de Roses

Els nous fanals instal·lats en la confluència dels carrers Arquímedes Pitàgores, i en la foto detall, la lluminària de tecnologia LED

Les 114 noves lluminàries instal·lades  a la Sureda d’en Mairó augmenten l’estalvi econòmic i redueixen la contaminació lumínica

Roses ha finalitzat les obres de renovació de l’enllumenat públic del sector de la Sureda d’en Mairó, on la lluminària estava obsoleta i presentava una insuficient eficàcia energètica.
El projecte de renovació de l’enllumenat ha consistit en la instal·lació amb 110 nous fanals amb lluminàries de 33 W, i 4 unitats més de 50 W repartides entre els carrers Pitàgores, Almogàvers, Homer, Arquímedes, Tales i Pindar, amb una superfície d’actuació al voltant de 2.250 metres linials.

L’enllumenat que hi havia a la Sureda d’en Mairó, format per un quadre elèctric i 74 lluminàries, provocava alts nivells de contaminació lumínica, presentava desperfectes del material i una distribució irregular que generava una uniformitat lumínica molt baixa. La substitució de les antigues llums, de 125w, per les actuals potències (110 lluminàries de 33w i 4 de 50w), “suposa un 41% d’estalvi respecte a la potència que hi havia instal·lada, alhora que una major homogeneïtzació de la il·luminació, una menor intrusió lumínica a les finques privades, així com una disminució important de la contaminació lumínica”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.

Cal destacar, d’altra banda, que aquesta renovació de l’enllumenat ha inclòs l’implementació d’un control de l’encesa d’enllumenat mitjançant un sistema de telegestió amb rellotge astronòmic, que amb una regulació programada es reduirà el flux en horari nocturn, disminuint un 35 % el consum energètic respecte a l’ús amb flux normal.

Aquests treballs de renovació de l’enllumenat del sector de la Sureda d’en Mairó s’han portat a terme durant 6 mesos i han tingut un cost d’aproximadament 170.000 €.