Suquet de peix de Rose

Roses ha iniciat avui els seus Casals d’Estiu condicionats per la COVID-19

Casals d’Estiu de Roses
Les reunions dels diferents Casals d'Estiu de Roses es van portar al Teatre Municipal

A causa de la crisi sanitària de la COVID-19 els diferents Casals d’Estiu de Roses han patit una davallada prou significativa de participants

Aquest estiu, més que qualsevol altre, es feia necessari organitzar el Casals d’Estiu per al divertiment i esbarjo tant de nens i joves, després d’haver estat gairebé 3 mesos confinats a casa. Una afirmació feta per la regidora de Joventut i Esports de Roses, Vero Medina.
I per això tot i la crisi sanitària de la COVID-19 avui s’han iniciat els diferents Casals d’Estiu de Roses, és a dir,  el Casal Infantil, el de Lleure Esportiu, l’Estiu Jove i l’Aventura Jove, tot i que han vist com el nombre d’inscripcions han patit una considerable davallada a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Hi ha por, hi ha respecte. I és del tot lògic i normal.
Per posar xifres al nombre d’inscripcions, només cal dir que l’any passat al Casal Infantil es van inscriure uns 200 nens/es per la primera quinzena de juliol. Enguany són 62. I al de Lleure Esportiu s’ha passat d’uns 300 al 2019 a poc més de 100 enguany, mentre que a l’Estiu Jove i l’Aventura Jove la proporció de participants entre l’any passat i aquest 2020 és la mateixa.

I a causa de la crisi sanitària del coronavirus, els casals es desenvoluparan de manera diferent en quant a les mesures d’higiene i salut, que són més estrictes seguint el protocol de seguretat de la COVID-19. Per aquest motiu, aquest passat dilluns es va portar a terme una reunió organitzada pels responsables de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Roses i Fundesplai (Fundació Catalana d’Esplai), empresa que des del 2014 coordina i dirigeix els diferents casals de Roses), per explicar als pares i mares dels infants i joves que hi participen, quines mesures de seguretat s’han adoptat per tal que la mainada pugui gaudir de totes les activitats previstes fora de l’abast d’un possible contagi de coronavirus.

Cal a dir que en total es van celebrar al Teatre Municipal de Roses quatre reunions diferents, una per a cada Casal, per tal de seguir els protocols de seguretat de la COVID-19 en quant a l’aforament de l’espai i mantenir les distàncies de seguretat.

I entre les mesures que s’apliquen està en que “és treballarà en tots els casals amb grups de convivència de 10 infants i joves, els quals, a més, tindran un responsable d’un altre monitor que es farà càrrec de la neteja i higiene” ha explicat la regidora de Joventut i Esports, Vero Medina, per afegir que “els pares hauran de prendre la temperatura del seu fill abans de sortir de casa i notificar-lo al monitor en arribar al casal”.

En el cas que un nen/a tingui algun símptoma de contagi de la COVID-19 “se’l portarà al CAP de Roses, i si dona positiu tota la resta dels seus 9 companys del grup de convivència no podran anar al casal durant 15 dies”.

Fundesplai compta enguany amb “un total de 26 persones entre monitors i directors, per al Casal Infantil hi ha 7 monitors i 1 director, per al Casal Esportiu 11 monitors i una directora, per a l’Estiu Jove tres monitors, i per a l’Aventura Jove, també 3 monitors”, ha afirmat la Tècnica i coordinadora de la Fundació Catalana d’Esplai a l’Alt Empordà, la rosinca Alba Torner.

Novetat d’enguany dels Casals: Servei d’Acollida

Entre els objectius dels casals fora del període escolar d’arreu hi és que els pares i mares puguin deixar els seus fills amb seguretat mentre compleixen les seves obligacions professionals.
L’horari laboral, en la majoria d’empreses, administracions o institucions s’inicia a les 9 del matí. Tot just a l’hora que comencen els casals a Roses. Per aquest motiu molts de pares i mares havien de deixar als seus petits a la porta de les instal·lacions on es desenvolupa el casal, entre 15 i 10 minuts abans del seu inici, per tal de no arribar tard a la feina. La qual cosa provocava, lògicament, un neguit entre els progenitors.

Enguany, però, els Casals d’Estiu de Roses, com a novetat, compten amb el Servei d’Acollida, és a dir, es pot portar als nens i nenes abans de les 9 del matí on seran acollits pels monitors i monitores fins que no comencin les activitats pròpies de cada casal.