Inici Actualitat Roses ha participat molt activament en la Setmana Europea de la Mobilitat

Roses ha participat molt activament en la Setmana Europea de la Mobilitat

Alumnes de 6è de Primària de Roses atenent a les plaça de les Botxes les explicacions de l'arxiver Pol Messeguer

Unes Caminades Culturals Escolars i una Caminada Verda pels olivar i vinyes de Roses han estat les activitats que l’Ajuntament de Roses ha organitzat en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Alumnes de 6è de Primària de Roses atenent a les plaça de les Botxes les explicacions de l’arxiver Pol Messeguer

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2018, celebrada entre els proppassats 16 i 22 de setembre, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, té com a objectiu la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament.

I aquest és el primer any que l’Ajuntament de Roses, com a institució, ha participat activament en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible impulsant dues activitats que s’han desenvolupat de dimecres a dissabte.

La primera d’elles va consistir en una Caminades Culturals Escolars que els arxivers municipals, Josep Mª Barris i Pol Messeguer, més el coordinador de Cultura, Toni Martínez, van portar a terme el dimecres, dijous i divendres amb tots els alumnes de 6è de Primària (al voltant de 250) de les escoles de Roses. Unes caminades que van consistir bàsicament “en explicar als estudiants com ha estat la mobilitat en la nostra població al llarg del temps i que aquesta ha estat el factor principal que la Vila sigui com és avui dia, és a dir, tenir els vials de comunicació que hi ha actualment o que hi hagi només espais per a vianants quan abans no existien, per exemple”, va afirmar Barris.

Aquesta iniciativa de les caminades culturals amb els escolars de la Vila en el marc de la Setmana de la Mobilitat va ser ben valorada pel arxiver municipal “perquè els alumnes coneixen Roses de manera puntual, però falta una visió de conjunt, saber que Roses té la forma que té perquè l’acarona el mar, que té dos grans barris urbans, un la Punta i un altre Roses, un pescador i l’altre més comercial i, en definitiva, una activita d’aquest tipus permet als alumnes conèixer millor el lloc on viuen, i si el coneixen millor se l’estimen més, i si l’estimen més seran millors ciutadans”.

Els participants de la Caminada Verda abans de sortir a visitar els olivars i vinyes de Roses

I el passat dissabte, a petició de l’Ajuntament de Roses, l’Associació Excursionista Els Cabirols, va portar a terme una Caminada Verda que sortint des de la Sala Polivalent del Pavelló d’Esports una excursió d’unes 2 hores i mitja de durada pels olivars i vinyes del terme municipal de Roses. “L’Ajuntament ens ho va proposar per celebrar la Setmana de la Mobilitat i vam accedir de seguida, perquè la gent està molt acostumada anar en cotxe i en moto, i crec que s’ha de fomentar més la pràctica de caminar i fer esport”, va afirmar el president dels Cabirols, Josep Coucelo.

La participació de Roses a la Setmana de la Mobilitat Sostenible va tenir dos objectius, el primer, “moure’t sense necessitat d’agafar cap vehicle, que de vegades volem arribar amb el cotxe fins a la porta d’on volem anar, fomentar que és important moure’s i caminar”, i el segon “aprofitant que caminem, conèixer una mica més i millor el que és el nostre poble”, va destacar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Entre els alumnes que van ser a les Caminades Culturals Escolars i les persones que van fer a la Caminada Verda, un total de 270 rosincs i rosinques van participar enguany a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Exit mobile version