Suquet de peix de Rose

Roses ha viscut una Festa Major amb molt bona resposta de públic a les activitats culturals i festives proposades

Festa Major de Roses 2021
L'alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, durant la roda de premsa de valoració de la Festa Major 2021

L’experiència del personal de l’Àrea de Cultura i Festes en situació de pandèmia ha possibilitat la celebració d’una millor segona Festa Major condicionada per la Covid-19 en quant a l’aplicació de les mesures de seguretat i la celebració d’actes que no es van fer l’any passat

L’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, van portar a terme ahir una roda de premsa per tal de fer una valoració de la Festa Major 2021 de la Vila, la segona que s’ha hagut de celebrar condicionada per la Covid-19.

Plana va destacar que “gràcies a l’esforç de les últimes setmanes l’Ajuntament ha pogut celebrar tots els actes de Festa Major amb una normalitat excepcional. Evidentment, hem hagut de fer esforços per tal d’adequar-nos a les normatives de seguretat sanitàries. Alguns actes no s’han pogut fer com tots voldríem, i d’altres no s’han pogut recuperar. Però malgrat això, hem de posar en valor especialment que hem pogut tornar a celebrar la Festa Major, una Festa especial, però mantenint una nodrida oferta cultural i festiva. Tothom que ha volgut, ha pogut gaudir i passar s’ho bé en quant a les propostes, que han estat de diferents formats i continguts dirigits a totes les edats, i per tant, s’han pogut gaudir tant des d’un punt de vista cultural i social”.

Important aquest punt de vista social, ha assenyalat l’alcalde, “perquè crec que el poble necessita realment començar a recuperar aquests petits espais de semi normalitat, encara que no d’una una normalitat absoluta, però sí cada vegada de més normalitat, i col·lectivament necessitem, psicològicament, poc a poc, anar avançant en aquest sentit. Aquest és el missatge també que ens ha transmès moltíssima gent i, per tant, esperem que hàgim pogut gaudir i esperem, també, que l’any que ve puguem, ja sí, celebrar una Festa Major amb plena normalitat”.

Per la seva part, Èric Ibáñez, va destacar “la bona acollida que ha tingut la pràctica totalitat de les activitats. Hem omplert l’aforament a tots els concerts i visites guiades que hem fet. Només el concert de Sardanes de la plaça Rahola, que va tenir un 75 % de l’aforament i el concert de Xavi Sarrià, que va ser perjudicat un xic per les condicions climàtiques, i que es van vendre la meitat de les reserves previstes, no van omplir tot l’aforament”. Per aquest motiu, el regidor de Cultura i Festes va mostrar la seva satisfacció “per la resposta i l’afluència de públic, on la gent segons els que ens tranmetia, ha quedat contenta per les activitats portades a termes i per haver recuperat algunes que l’any passat no es van poder fer, com ara les Fires i els concerts de Festa Major, realitzats a la Ciutadella”.

Èric Ibañez, va qualificar de millor aquesta segona Festa Major de Roses celebrada en situació  de pandèmia “perquè tenim més experiència a l’hora d’afrontar i dur a terme els diferents actes, perquè tot i que pot semblar que ho fem molt fàcil i que funciona tot molt bé, requereix molta feina per part de totes les persones de l’Àrea de Cultura i Festes en dur-les a terme, i ha estat millor perquè hem pogut recuperar, com deia abans, algunes activitats que l’any passat no vam poder fer com els concerts i les fires”.

Perquè fires sí i focs artificials no?

A la pregunta perquè no s’han celebrat els focs artificials i en canvi sí s’ha permès les fires a l’espai de l’antic càmping Bahía, el regidor ha afirmat que “ens guiem per les recomanacions del Procicat, Protecció Civil de Catalunya, i les fires tenen un pla específic que regula, entre altres coses, que ha de ser en espais tancats, que s’ha de regular l’aforament el 50% i per això hi havia personal que regulava l’entrada i sortida de gent, amb tots els firaires seguint les mesures de seguretat i recomanades” “En canvi -va remarcar Ibáñez- els focs artificials es regulen pel Pla Sectorial d’activitats d’entitats culturals, i això, l’únic que diu és que s’han d’evitar les aglomeracions, però els focs artificials, tal i com es fan tradicionalment a Roses, des de l’espigó i tothom a la platja ens era completament impossible poder gestionar que no es formessin aglomeracions perquè, penseu que el 15 d’agost hi ha moltíssima gent a Roses, que quintuplica la seva població a l’estiu”.

Vídeo de la Festa Major de Roses 2021

Per primer cop, des de l’Àrea de Cultura i Festes s’ha decidit realitzar un vídeo per tal de recollir visualment un resum de la Festa Major, el qual es va presentar durant la roda de premsa (que es pot visionar a sota).
Un treball audiovisual que no té altra finalitat que “a més de tenir un recull per a la posteritat d’aquesta Festa Major de Roses de 2021, servir d’un bon recurs publicitari per difondre la nostra Festa”, va assenyalar Ibáñez.