Suquet de peix de Rose

Roses ho té tot preparat per celebrar la millor Festa Major de la seva història

Festa Major de Roses
A la Festa Major de Roses es viuran i gaudiran activititats per a tots els gustos i per a tothom

Del 10 al 15 d’agost, tota la Vila de Roses serà una festa durant la qual es gaudirà d’un intens programa d’activitats pensat per complaure a tothom, des dels més petits als més grans

Festa Major de Roses
A la Festa Major de Roses es viuran i gaudiran activititats per a tots els gustos i per a tothom

Quan una entitat, ja sigui pública o privada, acostumada, entre d’altres serveis, a organitzar esdeveniments, el seu objectiu principal és que el darrer sigui millor que l’anterior. És condició humana.

Després, tot dependrà de múltiples variables, com la meteorologia o la llei de Murphy, perquè l’esdeveniment es saldi amb èxit o no, i si aquest supera l’anterior.

I amb aquesta intenció, que la Festa Major sigui millor que l’anterior, l’Ajuntament de Roses ha programat tota una sèrie d’activitats pensant en tothom, en tota la gent que té ganes de festa, des dels més petits al més grans, sense excloure a ningú.

Així que… Per on comencem? Va, per les Barraques, i és que aquestes, gestionades per les colles de Carnaval de Roses, i l’indret que ocupen, l’antic càmping Bahía, serà un  any més un dels centres neuràlgics de la Festa Major, ja que és, a part d’on se celebraran els concerts, on la gent de Roses es reuneix per fer un toc, per berenar o per sopar amb la sorpresa de trobar-se amics de tota la vida i que durant la resta de l’any no coincideixen en lloc.

I parlant de concerts, dir que el divendres 10 d’agost actuaran Julay’s i Zoo, a qui seguiran, dissabte 11 d’agost, Parrak i Seguridad Social. I ja diumenge, Roses retrà tribut a la discoteca Picasso amb els DJ’s César Meana i Daniel Gon, mentre que dilluns actuaran A Kontra Pelo i Autoput.
I dimarts tancaran les Barraques Banannabeah i Muchachito.
Tots els concerts s’iniciaran cada nit a les 23 hores, excepte el de diumenge dia 12 que ho farà a les 22 hores.
I tots ells, els concerts, són gratuïts.

En l’apartat de festes populars i tradicions, múltiples actes portaran l’animació als carrers, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, els castellers, els balls populars, la missa internacional Oikoumene, les havaneres, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l’espectacle de focs artificials com a acte de cloenda de la Festa Major.

Després de l’experiència de les passades edicions, la programació d’enguany tornarà a incloure l’exitosa atracció del Gran tobogan aquàtic i Inflable infantil al carrer Pujada al Puig Rom, que oferirà una jornada de diversió refrescant, diumenge 12 d’agost, en horari de matí i tarda.

L’esport també té una presència important en la celebració de la Festa Major de Roses, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 82a edició,  o la Travessia Local de Natació “Trofeu Enric Badosa”, que arriba al  33è aniversari.

 

L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions del divendres 10 d’agost fins al diumenge 19, obrint cada dia a partir de les 19 h.

Per als més petits, espectacles d’animació, les atraccions del recinte firal, contes a la fresca,  festa de l’escuma, cercaviles i màgia, són algunes de les activitats programades.

Coincidint amb la celebració de la Festa Major, Ca l’Anita inaugurarà, dissabte 11 d’agost,  l’exposició “Presències”, d’Eudald de Juana.

Tota la programació de la Festa Major de Roses 2018 la podeu consultar clicant AQUÍ.