Roses ho té tot a punt per exercir la democràcia en el procés participatiu del 9 N

Procés participatiu del 9N

Reunió de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president de la secció local de l'ANC, Dani Abad, amb alguns dels voluntaris del 9N

L’Ajuntament de Roses i la secció local de l’ANC col·laboren conjuntament per assolir la major participació possible el 9N

Procés participatiu del 9N
Reunió de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president de la secció local de l’ANC, Dani Abad, amb alguns dels voluntaris del 9N

L’Ajuntament de Roses i la secció local de l’ANC van celebrar ahir al vespre una reunió amb una trentena de voluntaris per ultimar els preparatius del procés participatiu d’aquest diumenge, 9 de novembre. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president de l’ANC local, Dani Abad, van explicar que l’institut Cap Norfeu i l’institut Illa de Rodes de Roses seran els locals assignats per a que els rosincs prenguin part en el procés participatiu impulsat pel Parlament de Catalunya amb la finalitat que tothom pugui decidir sobre el futur del seu país. Mindan va recalcar que “és molt important que la gent no vagi als col·legis electorals on normalment hi van quan se celebren eleccions municipals, generals o eleccions europees. En aquest cas es participarà al Cap Norfeu i a l’Illa de Rodes”.
No és cap consulta, no és cap referèndum, simplement és un acte de participació en el que els ciutadans hauran de respondre a dos preguntes molt senzilles: Vol què Catalunya esdevingui un Estat?, en cas afirmatiu Vol que aquest Estat sigui independent?

I ja està, no passa res més.

Qui pot participar a Roses?

Com a tot Catalunya “hi podran participar els majors de 16 anys, els en el seu carnet de identitat posi que viuen a Roses. El que estigui empadronat però en el DNI posi que viu a Espolla, no podrà participar a Roses. Els residents de la Unió Europea hauran d’anar amb el passaport i el certificat d’empadronament, i els extracomunitaris amb la targeta TIE, la Targeta d’Identitat d’Estranger”, va especificar Abad.

Quan participar?

Procés participatiu del 9N
L’Ajuntament de Roses i la secció local de l’ANC treballen conjuntament pel desenvolupament del 9N

Els instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes obriran a les 9 del matí d’aquest diumenge, 9 de novembre, i tancaran a les 8 del vespre, tot i que “si hi ha cues aquesta hora no es tancarà perquè puguin participar les persones que hagin arribat abans de les 8”, va remarcar president de l’ANC Roses.

A on participar?

Molt senzill, com en aquest cas només són dos els locals on es podrà participar i “a nivell general, els que viuen a Santa Margarida, Mas Boscà i Mas Fumats ho faran a l’institut Illa de Rodes, i la resta, els que viuen al casc antic, Mas Oliva i fins l’Almadrava hauran d’anar al Cap Norfeu”, i per la mesa que han de participar és molt senzill, com va per cognom en cada una hi haurà les inicials per facilitar la identificació” va assenyalar l’alcaldessa.

De totes maneres, per saber-ho de manera exacta només he de clicar a http://www.participa2014.cat/onpucparticipar/ i posar Roses, el nom del carrer, el número que té la casa o edifici al carrer i el vostre primer cognom. I us dóna el lloc i la mesa de participació.

Mig de centenar de voluntaris perquè ningú es quedi sense participar

El consistori rosinc i la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana en el seu treball conjunt per assolir la màxima participació compten amb mig centenar de voluntaris encarregats que tot es desenvolupi amb la màxima normalitat el 9N i així mateix han habilitat un telèfon, el 972 25 59 71, per a que diumenge si algú té dubtes del seu local de participació només trucant es facilitarà el nom de l’institut, o bé les persones que tinguin problemes de desplaçament per poder participar es posarà en marxa el dispositiu amb vehicles per portar a les persones als instituts i després tornar-les a casa.

Procés participatiu del 9NPlan B

Durant la reunió es va plantejar la possibilitat que els instituts estiguin precintats i no es pugui accedir-hi, per la qual cosa Montse Mindan, va afirmar que “ningú es preocupi, hi ha un plan B, i tothom podrà participar, tothom podrà exercir el seu dret de decidir”.

Suport a la denúncia del Parlament al govern espanyol davant les instàncies internacionals

Dani Abad va assenyalar que “a fora dels instituts es podrà donar suport a la denúncia del càrrecs electes de Catalunya davant les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d’Europa i l’OSCE per la negació del dret a decidir, a participar, per part de l’estat espanyol”.

La importància de participar

Tant Mindan com Abad van destacar la importància de prendre part d’aquest procés participatiu “tant el que vulgui dir que sí com els que desitgin dir que no, l’important es poder participar de la democràcia”, va apuntar l’alcaldessa. En aquest sentit, el president de l’ANC Roses, va assenyalar que és important aquest dia, “perquè els ciutadans puguin defensar els seus drets a participar, a donar la seva opinió, i en definitiva, el dret a exercir la democràcia, i si ho fem de forma massiva defensarem els drets individuals i col·lectius, els drets de país”.

Dissabte, dia d’informació

Roses per la Independència té previst fer dissabte un dia intens d’informació sobre el procés participatiu en diferents punts de la Vila de Roses.