Roses i Catalunya demanen la llibertat dels Jordis el dia que fa un any que són a la presó

Un any de presó dels Jordis
Els concentrats a Roses encenen alguns dels 12 fanalets, un per cada mes que els Jordis porten a la presó

Vilatans de Roses i ciutadans de moltes poblacions de Catalunya es concentren per exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart tot just quan fa un any que són a la presó

Un any de presó dels Jordis
Els concentrats a Roses encenen els fanalets, un total de 12, un per cada mes que els Jordis porten a la presó

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van complir ahir, 16 d’octubre, un any a la presó.
Presó preventiva per mobilitzar la ciutadania catalana a favor del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Ho van fer, recordem, el 20 de setembre de l’any passat durant el setge que va patir la conselleria d’Economia de la Generalitat en ser escorcollada per ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, el qual investigava la preparació del referèndum l’1 -O.
Llavors, els Jordis van demanar a la gent, des del capó d’un cotxe de la Guàrdia Civil, que continuessin allà durant tota la nit. I tot plegat va servir al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per processar-los pel delicte de rebel·lió.
I des del 16 d’octubre de l’any passat estan en presó incondicional.

Hi són a la presó de manera preventiva a l’espera de judici. I ahir va fer un any d’aquesta situació que els rosincs i catalans independentistes consideren del tot injusta i, per això, van respondre a la concentració convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural sota el lema ‘Un any de vergonya, un any de dignitat’ per denunciar aquest empresonament i exigir la seva llibertat.
Un empresonament que “no té qualificatiu, unes persones demòcrates, defensores de la llibertat, que no van res més que animar-nos a ser participatius, a treballar per nosaltres, per Catalunya, és una injustícia tant gran que no hi ha paraules, no hi ha un qualificatiu per definir que encara siguin a la presó”, va manifestar la coordinadora de Roses per la Independència, Imma Carrión.

L’acte d’ahir a Roses va consistir en la lectura, per part del representant d’Òmnium Cultural a Roses, Pere Bohigas, de la carta escrita per Jordi Cuixart en referència als 365 dies, avui 366, que porta empresonat.
Lectura que va continuar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb el manifest de l’ANC consensuat per totes les forces independentistes, per tot seguit encendre 12 fanalets grans, un per cada mes que els Jordis porten a la presó, que es van enlairar al cel de Roses.
Molts dels concentrats a Roses van dirigir-se tot seguit a la presó de Puig de les Basses, on està empresonada Dolors Bassa, per participar en l’acte organitzat per demanar la seva llibertat.