Roses i Catalunya superen la recaptació de la 1ª edició “Posem-li pebrots al càncer”

Posem-li pebrots al càncer

Voluntàries de la Fundació Roses contra el Càncer durant la campanya "Posem-li pebrots al càncer"

Roses torna a vendre totes les bosses de pebrots, 816, igual que l’any passat, quan es van dispensar 602, en la campanya “Posem-li pebrots al càncer”

Posem-li pebrots al càncer
Voluntàries de la Fundació Roses contra el Càncer durant la campanya “Posem-li pebrots al càncer”

Que Roses és una Vila plena de gent solidària està més que demostrat. Els seus vilatans sempre estan disposats ajudar a aquells que ho necessiten. I una vegada més aquest gen solidari que tenen els rosincs i rosinques va quedar palès en la campanya “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) i Condis Supermercats, i que es va portar a terme els passats 29 i 30 de gener a tots els centres comercials de Catalunya d’aquesta companyia.

Si a la primera edició a Roses es van vendre 602 bosses de pebrots per sumar un total de 1.040, 40 €, enguany la quantitat de bosses que van adquirir els vilatans de Roses al supermercat Condis, ubicat a la Gran Via de Roses, nº 178-184, van ser de 816, el que va significar 1.224 euros.

La presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, s’ha mostrat “molt contenta d’haver superat la venda de bosses de pebrots, i com a conseqüència la recaptació de l’any passat, i això ha estat possible a la col·laboració de tothom, tant de les més de 30 persones voluntàries, que es van repartir en torns de 4 hores, com de tota la gent que va comprar les bosses”. Gent que fins i tot no necessitava els pebrots, “sí, van haver persones que compraven les bosses, i com no les necessitaven les tornaven a donar als voluntaris per vendre-les un altre cop, és a dir, que donaven l’euro i mig que valien per col·laborar”, ha manifestat Serra.

I si al Condis de Roses es van recaptar més de 1.200 euros, a tot Catalunya, es va aconseguir recaptar 73.890 euros amb la venda de 49.260 bosses de pebrots solidaris, superant les vendes aconseguides l’any passat. Els fons aconseguits amb aquesta campanya solidària es destinaran íntegrament als programes de suport i atenció als malalts de càncer i les seves famílies.

En la venda dels pebrots solidaris, aportats desinteressadament per la companyia Bio Ponent i realitzada en els més de 400 establiments Condis de Catalunya i al supermercat virtual Condisline.com, van participar més de 500 voluntaris, oferint una bossa amb dos pebrots, un vermell i un verd, al preu simbòlic de 1,5 euros.

Pilar Condal, Consellera Delegada de Condis, ha afirmat que “estem molt agraïts a totes les persones anònimes que han fet possible que aquesta campanya sigui un èxit gràcies a la compra de les bosses de pebrots solidaris, així com als voluntaris que, un any més, han dedicat el seu temps lliure a fer possible aquesta iniciativa, i a tots els nostres col·laboradors, tant de central com d’establiments, que han fet seva aquesta campanya “.

Per la seva banda, el vicepresident primer de la FECEC i director d’Oncolliga, Francesc Viñas, ha insistit en “la necessitat de seguir sumant esforços per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer i dels seus familiars. En aquest sentit, iniciatives com Posem-li pebrots al càncer ajuden a conscienciar la població per tal que, cada vegada més, mostrin el seu compromís amb una causa que va en augment. Segons les últimes dades donades a conèixer, un de cada tres espanyols patirà aquesta malaltia”.