Roses i el Marroc, dues cultures diferents amb més lligams gràcies a l’associació Xarxa de Convivència

Moment de l'acte de Cultures en Xarxa

Moment de l’acte de Cultures en Xarxa

Cultures en Xarxa, així es diu el projecte que va endegar l’any passat l’associació Xarxa de Convivència de Roses que va portar al 2011 a 10 joves,  nascuts a Roses però d’origen tan marroquí com català, conèixer una cultura i  un país tan diferent del nostre com és el Marroc. Una experiència que 11 joves han tingut enguany la sort de viure-la i que, divendres, la van fer extensiva a totes les persones que omplien el vestíbulo del TMR.

El director General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, acompanyat per les regidores Montse Mindan i Ana Jorquera, va ser testimoni de l’explicació d’aquest viatge cultural, realitzat a principis del mes d’octubre per part dels joves, on van descubrir i conèixer altres maneres d’associar-se dins la creació d’entitas i altres maneres de viure.

La valoració d’aquesta segona edició per part del president de Xarxa de Convivència, Mohamed El Amrani, “és molt bona, perquè ha anat tot com havia d’anar i s’ha seguit el programa establert previamente. I és molt bona perquè els joves han après els valors que voliem transmetre, per la qual cosa els objectiu s’han complert”.

Aquest programa de Cultures en Xarxa és pot realitzar gràcies a l’estreta col·laboració de la Fundació Hassan II i, segons El Amrani, l’idea per a futurs viatges al Marroc és ampliar la franja d’edat (actualment és de 18 a 21 anys) i que puguin viatgar més quantitat de joves, ja que la demanda per participar en aquest projecte és elevada.