Roses i l’Alt Empordà s’ofeguen a causa del temporal

Roses i l’Alt Empordà s’ofeguen

Petites retencions de trànsit al trobar-se els conductors els carrers tallats

El temporal de llevant inunda vials a Roses que s’han de tallar a la circulació, així com a l’Alt Empordà

Roses i l’Alt Empordà s’ofeguen
Vial tallat a la rotonda Roses-Palau per inundació per la seva part central

Protecció Civil ha activat l’alerta Inuncat per les fortes pluges d’aquest matí i, sobretot, aquesta tarda a diversos punts de Catalunya, entre d’ells la comarca de l’Alt Empordà, on les poblacions de Roses, Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador han estat de les més afectades per l’acumulació d’aigua a la calçada als vials impedint la circulació de vehicles.
Els registres de pluja més elevats s’han registrat a Empuriabrava (132 litres per metre quadrat), Sant Pere Pescador (126), Roses (98) i Castelló d’Empúries (73).

Les conseqüències de la pluja combinada amb el temporal de mar han provocat que molts carrers de Roses i, sobretot de Santa Margarida s’hagin inundat, ja que el clavegueram no pot engolir l’aigua de pluja perquè l’aigua de mar tira cap a terra. També s’ha produït una esllavissada a Canyelles Petites, així com la caiguda d’un pi al carrer Joanot Martorell i la inundació de la part de darrera del col·legi de Primària Montserrat Vayreda, segons informació de la Policia Local, que ha hagut de doblar esforços, a l’igual que els Mossos d’Esquadra els Bombers per la quantitat d’incidències que han hagut atendre durant tot el dia.

De fet, els municipis que més incidències han registrat a tota Catalunya han estat Roses, Reus i Tarragona.

Pel que fa a l’Alt Empordà, les carreteres que s’han vist més afectades han estat la C-260, entre Roses i Figueres, que s’ha tallat tot i que dues hores després es va reobrir al trànsit, i la que va de Castelló d’Empúries a Sant Pere Pescador, la GIV 6216, que es manté tallada des de les 16:15 hores.

Més pluja durant les properes 24 hores

D’altre banda el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi d’acumulació de pluja, que arribi a superar els 100 l/m2 en 24 hores, a la zona nord-est del país i a les comarques de tot el litoral.

Roses i l’Alt Empordà s’ofeguen
Petites retencions de trànsit al trobar-se els conductors els carrers tallats

Registres de precipitacions

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha informat dels següents registres de precipitacions:

Acumulació (l/m2):

-Sant Pere Pescador (143,6)

-Roses (105)

-Portbou (103,3)

-Constantí (76,2)