Roses i Llançà aporten més de 2.000 € per donar d’esmorzar als nens i nenes de Guinea Conakry

Associació dels Amics de Guinea Conakry de Roses

El Centre de Dansa Gimros de Roses i l’Escola d’Art Coreogràfic de Llançà van protagonitzar el Festival de dansa de Guinea Conakry

El passat diumenge el Teatre Municipal de Roses va acollir el Festival benèfic pro Guinea Conakry per recaptar diners i donar d’esmorzar als nens i nenes desvalguts de ‘La Cité de la Solidarité’

Fa dos anys, l’Associació d’Amics de Guinea Conakry de Roses va fer una aposta per celebrar el seu festival de música i dansa amb escoles de fora la Vila. I va ser una aposta arriscada, però afortunadament, fins al moment, molt encertada.

I aquest diumenge, el Festival Guinea Conakry de música i dansa va ser protagonitzat pel Centre de Dansa Gimros de Roses i l’Escola d’Art Coreogràfic de Llançà, i el públic rosinc i llançanenc van respondre massivament emplenant el Teatre Municipal. “Estem molt contents que s’hagi emplenat el teatre un altra cop quan una de les escoles de dansa és fora de Roses, el que vol dir que la solidaritat no té fronteres i la gent de Roses i Llançà han respòs a la crida dels Amics de Guinea Conakry”, va afirmar la presidenta de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, Maria Bohigas.

Un Teatre ple que va tenir com a conseqüència la recaptació de 2.300 euros provinents del donatiu de l’entrada i de la venda de números per al sorteig que es va celebrar al final, que possibilitaran “que donem d’esmorzar als nens i nenes que viuen en el gueto de ‘La Cité de la Solidarité’ de Guinea Conakry fins al mes d’abril. Ha estat una injecció econòmica important, perquè els nostres recursos econòmics només ens arribaven per donar-les d’esmorzar abans d’anar a l’escola fins al gener”, va explicar Bohigas.

Com a novetat, aquest festival es va desenvolupar en dues parts, amb 15 minut de descans, que els organitzadors van aprofitar per vendre números per al sorteig de regals entre el públic per tal d’agrair la seva assistència.

Diferents obsequis que va ser possible regalar gràcies a la gentilesa de les següents empreses i comerços: Papereria Empordà, Flors Mateu, Joguines Ley’s, Farmàcia Marta Bosch, Botiga Esther, Restaurant Rom, Restaurant Cerdanya, Serigrafix, Botiga Natura, Fruites Santiago, Restaurant Granyela, Estètica Cuida’t, Cafè-Bar Vermut, Carnisseria Plana i Restaurant Ca la Valeria.

Associació d’Amics de Guinea Conakry

L’Associació Amics de Guinea Conakry fa més de 20 anys que actua com a entitat solidaria amb aquesta nació africana. Va néixer i s’ha mantingut ferma durant aquests anys gràcies a l’empenta de la incansable Núria Marès, vídua en primeres núpcies d’un guineà, pare de les seves filles.

En l’origen d’Amics de Guinea Conakry hi ha l’ONG ‘Guinea Solidaritat’, una entitat fundada per una amiga de la Núria, Nadine Bary, treballadora al Parlament Europeu d’Estrasburg i vídua també d’un ciutadà guineà.

‘Guinea Solidaritat’, amb seu a Estrasburg i delegacions a París i Marsella, té la finalitat d’ajudar Guinea de moltes maneres, com per exemple enviant material i diners, col·laborant amb oftalmòlegs i també amb ‘Metges Sense Fronteres’ per fer intervencions al mateix país africà o bé portant els malalts a França, impulsant tallers d’aprenentatge de treballs artesanals pels quals envia cooperants que actuen com a professors, mestres de tallers o infermers.

Quan fa més de dues dècades la Nadine Bary va convidar els rosincs a col·laborar en la seva ONG, els Amics de Guinea Conakry van començar a enviar contenidors plens de material usat però en bones condicions, així com material sanitari i escolar, roba personal i de la llar, i fins i tot cuines, bicicletes i algun cotxe. Més de catorze contenidors van sortir de Roses via Marsella amb moltes tones de material. L’enviament de cada contenidor suposava una despesa superior a les 125.000 de les antigues pessetes, 750 euros actuals. Costaven més el ports que els materials que s’enviaven.

Davant d’aquesta situació, l’Arquebisbe de Conakry, va suggerir a l’Associació Amics de Guinea Conakry de Roses que seria més profitosa una ajuda amb diners per a objectius definits. Va ser llavors quan l’entitat rosinca va decidir concretar la seva col·laboració a ajudar els nens de ‘La Cité de la Solidarité’, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques. Així, l’Associació Amics de Guinea Conakry està compromesa a assegurar l’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité abans d’anar a l’escola, a part d’emprendre-hi altres actuacions per millorar l’habilitat del recinte, mitjançant diversos actes benèfics que es porten a terme al llarg de l’any.