Roses impartirà un curs per obtenir el certificat d’acollida a persones nouvingudes

Cursos d'acollida

Curs d’acollida organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà també a Sant Pere Pescador

Cursos d'acollidaEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà, com a responsable de la gestió del Pla comarcal de Ciutadania i Immigració, organitza nous cursos de primera acollida adreçats a les persones nouvingudes per obtenir el certificat d’acollida que els permeti regularitzar o renovar la seva situació administrativa, als municipis de Sant Pere Pescador i Roses.

Aquests cursos d’acollida, que compten amb el finançament del Fons Social Europeu i el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments respectius, se centraran en el mòdul B de coneixements laborals i mòdul C coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Per poder obtenir el certificat d’acollida, tal com estableix el nou Reglament d’Acollida de la Generalitat de Catalunya, cal acreditar la participació en tres mòduls de formació: un mòdul (A) per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul (B) sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul (C) sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic amb un mínim de 15 hores.

Al municipi de Sant Pere Pescador, el curs de formació del mòdul B es desenvolupa del 7 a l’11 de novembre (9 a 12 hores) i el curs del mòdul C s’impartirà del 14 al 18 de novembre (9 a 12 hores). Aquests cursos tenen lloc al Casal Cultural.

Al municipi de Roses, el curs de formació del mòdul B tindrà lloc del 21 al 25 de novembre (9 a 12 hores) i el curs del mòdul C s’impartirà del 28 de novembre al 2 de desembre (9 a 12 hores). Aquests cursos tindran lloc a l’Aula 2 de l’Escola d’Adults del mercat cobert de Roses i la inscripció es farà el mateix dia 21 de novembre.