Roses impartirà cursos d’acollida adreçats a persones nouvingudes

Cursos d'acollida

Aquests cursos d’acollida, organitzats pel Consell Comarcal, es desenvoluparan a l’Escola d’Adults de Roses a finals d’aquest mes i principis de maig

Cursos d'acollidaL’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza entre els mesos d’abril i maig nous cursos d’acollida al municipi de Roses, adreçats a les persones nouvingudes per obtenir el certificat d’acollida que els permeti regularitzar o renovar la seva situació administrativa.

Aquesta formació permet assolir els coneixements bàsics que fan possible la plena efectivitat dels seus drets i deures laborals, tant per a l’accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional.

Aquests cursos d’acollida, que compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu i el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i de l’ajuntament de Roses, se centraran en el mòdul B de coneixements laborals i mòdul C coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Per obtenir el certificat d’acollida, tal com estableix el nou Reglament d’Acollida de la Generalitat de Catalunya, cal acreditar la participació en tres mòduls de formació: un mòdul (A) per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul (B) sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul (C) sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic amb un mínim de 15 hores.

El curs del mòdul B tindrà lloc del 26 d’abril al 3 de maig de 9 a 12h. El curs del mòdul C tindrà lloc del 4 al 10 de maig de 9h a 12h. Tots dos cursos es portaran a terme a l’aula 2 de l’Escola d’Adults del Mercat Cobert de Roses.

Les inscripcions es portaran a terme el mateix 26 d’abril a l’Escola d’Adults de Roses. Per a més informació podeu contactar l’equip d’inclusió social i atenció a la comunitat (Tel. 972 677 050 – correu electrònic: ssocials@altemporda.cat).