Roses inaugura avui el I Congrés Mèdic Familiar sobre les variants de Moebius

I Congrés Mèdic Familiar sobre les variants de Moebius

Avui divendres s’inaugura el I Congrés Mèdic Familiar sobre la Síndrome de Moebius, amb la previsió d’una assistència d’un centenar de persones entre ponents, especialistes, professionals de la medicina, afectats i famíliars

I Congrés Mèdic Familiar sobre les variants de MoebiusEl Teatre Municipal de Roses acull el I Congrés Mèdic Familiar sobre les variants de Moebius, organitzat per l’Associació Catalana per la Síndrome de Moebius. Un congrés que vol esdevenir  un espai de trobada entre metges i famílies, on els doctors participants presentaran els progressos, darreres novetats i descobriments relacionades amb les variants de la Síndrome.

El Congrés, pensat i dirigit a afectats, familiars i professionals de la medicina en diferents àmbits i especialitats, així com per als coordinadors de Serveis Socials, s’enceta aquest vespre a les 18:30 hores amb la recepció dels congressistes, famílies i assistents en general, per tot seguit portar a terme l’acte de la inauguració oficial del Congrés, amb parlament de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, del doctor Manuel Roig-Quilis i la presidenta de l’Associació Catalana per la Síndrome de Moebius, Anna Mª Expòsito.

I demà, des de primera hora, a les 8:30, el Teatre s’obrirà per fer entrega de les acreditacions i documentació corresponent als assistents, perquè a les 9 hores el doctor Roig-Quilis oferirà la primera de les 10 ponències previstes al voltant de les variants de Moebius.

Unes ponències que s’aniran desenvolupant al llarg del dia, que donaran pas a una taula rodona entre els diferents metges participants. Un cop finalitzada, la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, l’Anna Mª Expòsito, serà l’encarregada de clausurar  aquest I Congrés Mèdic Familiar sobre les variants de Moebius.

Cal destacar que entre ponents, especialistes, professionals de la medicina, afectats i famílies es preveu una assistència al Congrés d’un centenar de persones.

La Síndrome de Moebius i les seves variants

La Síndrome de Moebius és una paràlisi facial provocada per la manca de desenvolupament de dos importants nervis cranials, que impedeix als afectats poder somriure i moure els ulls de manera lateral. Són persones que, a part d’això, poden fer una vida absolutament normal.
En canvi, les variants de la Síndrome són realment greus, ja que són molt més els nervis que no s’han acabat de desenvolupar, provocant en els afectats, segons els casos, manca de deglució (necessitant una màquina per poder alimentar-se) o, entre d’altres malalties derivades, impossibilitat de respirar per si mateixos, sent necessària una traqueotomia i a través d’un respirador inhalar-les oxigen.