Roses inaugura l’exposició ‘Paradís i Puig’

Exposició que es va inaugurar, de manera pòstuma, al Centre Cultural de Ca l’Anita

Ca l'Anita de Roses
L’exposició ‘Paradís i Puig’ es pot visitar a Ca l’Anita de Roses fins al 3 de març

El Centre Cultural de Ca l’Anita va acollir el passat dissabte la inauguració de l’exposició ‘Paradís i Puig’, de l’artista figuerenc Joan Paradís, el qual ens va deixar sobtadament el passat 21 de gener.

Tot i això, els seus familiars, presents a l’acte, van voler que l’obra de Paradís s’exposés a Roses, així que els darrers quadres de Joan Paradís es van presentar de manera pòstuma a Ca l’Anita.

L’acte d’inauguració va anar a càrrec, com ve ser habitual tota aquesta legislatura, per l’assessor de Cultura, Toni Martínez, acompanyat de la historiadora de l’art, Marirona Seguranyes, i la filla de l’artista, Cristina Paradís, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Amb les obres que es poden veure en aquesta mostra ‘Paradís i Puig’, segons va dir Seguranyes, “s’està tancant un cicle artístic de l’autor, i en paraules de Narcís Pijoan les seves obres desvetllaven les visions de Joan Paradís d’un univers tètric, els dos costats de la vida, la part dolça, bonica, poètica; i la part més trista, morbosa i tètrica, i tot amb molta ironia”.

Cristina Paradís, va definir l’obra del seu pare, “un home que estimava la pintura i estimava l’art”, com “molt rigorosa creada des del rigor d’una persona molt formada i molt culta”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Roses va expressar que la inauguració d’aquesta exposició “presenta sentiments contraposats, per una part alegria perquè teníem ganes que l’artista, reconegut i de referència a la comarca, vingués a exposar a Roses, i per altra banda, tristesa perquè ell no hi pot ser-hi perquè ens va deixar fa poc”.

Joan Paradís, (1941-2019 Figueres) va ser considerat per molts ‘l’enfant terrible’ de la cultura empordanesa, ple de genialitat i d’ironia.

Criat entre Empúries i Albons, va prendre des de petit classes amb Ramon Reig, va ser deixeble i amic de Fernando Garrido Pallardó i fundador, juntament amb els companys d’estudis, del primer Saló d’Artistes Joves i Independents de l’escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria, ha realitzat nombroses exposicions que l’avalen com un dels artistes més rellevants de la cultura empordanesa.

L’exposició ‘Paradís i Puig’, trasllada l’espectador envers el món interior del pintor. Les obres que s’exposen pertanyen als darrers quatre anys.

‘Paradís i Puig’,  es pot visitar a Ca l’Anita al 3 de març, de 10 a 13.30 h i de 17 a 19.30 h (de dilluns a divendres, i de 12 a 14 h i de 17 a 20 h (dissabtes, diumenges i festius).