Roses inaugura la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer ensenyant a menjar sa als més petits

Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

La Bleda (de verd) i la Clementina durant l'espectacle "l'Hort d'en Marçal" al Teatre Municipal de Roses

La Fundació Roses Contra el Càncer va impulsar un espectacle infantil al Teatre Municipal per incentivar el consum de fruita i verdura entre els escolars de P5

Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer
La Bleda (de verd) i la Clementina durant l’espectacle “l’Hort d’en Marçal” al Teatre Municipal de Roses

Ahir, 30 de setembre, es va encetar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) impulsada per la FECEC, Junts contra el Càncer, i que es perllongarà fins diumenge, 9 d’octubre.

10 dies en els quals es vol conscienciar a la població, a la societat, sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludable per prevenir el càncer.
I una de les coses que s’ha de fer dins d’aquests estils de vida saludable, està en menjar bé, més que bé, es tracta de menjar sa, i també hi figura el moure’ns, el fer exercici, per això el lema d’aquesta Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer és “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!”.

I la primera activitat arreu Catalunya dins els actes de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer es va fer al Teatre Municipal i va ser la representació de “l’Hort d’en Marçal”, un espectacle de titelles dirigit als nens de P5 de les escoles de Roses, on s’expliquen els avantatges de menjar fruita i verdura per fer una dieta saludable i equilibrada.

Un espectacle ofert per la companyia ‘La mama i la padrina’ composada per l’Elisabet Vallés i la Berta Giraud, que des de fa anys col·laboren amb la Federació d’Entitats Contra el Càncer.

“L’Hort d’en Marçal”, “és un conte divertit d’un pagès molt amable que es diu Marçal, i a través del qual incentivem als nens i nenes per a que mengin fruita, verdura, i que facin esport. És a dir, que a través del joc vegin que menjar verdura no és un càstig, al contrari, que és molt divertit menjar fruita i verdura”, va dir l’Elisabet.

Un espectacle que explica la història de dues germanes, la Clemetina, interpretada per Vallés, “una noia que menja fruita i verdura i vol que la seva germana, la Bleda, també ho faci, i poc a poc, a través de cançons i les coses que explica convenç a la Bleda que això de menjar fruita i verdura és bo per tenir més energia i més alegria”, va explicar la Berta, que va fer el paper de Bleda.

Tot seguit de l’espectacle teatral es va desenvolupar un taller al vestíbul i la Sala dels Miralls del teatre on els escolars van elaborar una brotxeta de fruita.