Roses inaugura una temporada de creuers de rècord amb 13 escales i 9.500 passatgers

Temporada de creuers de rècord a Roses

El vaixell Saga Pearl II va inaugurar la temporada de creuers de Roses

El 60% de línies de creuer que visitaran el port de Roses aquesta temporada seran de luxe, sent l’època de més gran afluència de creuers els mesos de juliol, setembre i octubre  

Temporada de creuers de rècord a Roses
El vaixell Saga Pearl II ha inaugurat la temporada de rècord de creuers de Roses

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyats del regidor de Turisme de la Vila, Fèlix Llorens, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el director general de Transports i Mobilitat i vicepresident de Ports de la Generalitat, Pere Padrosa, han donat pe inaugurada aquest matí l’inici de la setena temporada estable de creuers del port de Roses, amb l’arribada del vaixell Saga Pearl II.

Una novat temporada de creuers que significarà  “un any de rècord a la Costa Brava i per al port de Roses, on es multiplicarà per 4 el nombre de passatgers amb 9.500 en 13 escales, arribant avui els primers, la qual cosa és molt important des del punt de vista del que és la desestacionalització de la temporada turística, gràcies a l’esforç amb el territori i les diferents institucions com la Cambra de Comerç i els ajuntaments”.

Unes xifres que refermen “la consolidació del port de Roses com a destí gràcies a que conjuntament amb el Patronat de Turisme i Ports de la Generalitat hem aconseguit vendre territori, fer un producte únic a través de la promoció i publicitat, i molta gent de la que ve a Roses no tothom se’n va d’excursió, per això hem posat un bus per traslladar a la gent al centre urbà per a que vagin a fer compres, a dinar o a visitar la Vila”, ha manifestat Montse Mindan.
L’augment d’escales i passatgers situa el port de Roses i la seva destinació a l’epicentre d’aquest sector, impulsant l’arribada per mar d’una tipologia de turisme que aposta per conèixer la Costa Brava i la seva àrea d’influència.

El port de Roses disposarà un dic per a que atraquin grans creuers quan el nombre d’escales i passatgers així ho demani

Roses ha multiplicat per 4 el nombre de passatgers de creuers, passant d’entre 1.500-1700 a més de 9.000, però “si aconseguim més passatgers i més escales per les qual veiéssim que és necessària fer una inversió per construir un dic per a que atraquin grans creuers, puc dir que el compromís de la Generalitat es fer aquesta infraestructura a Roses que pugui donar resposta a la necessitat de la població i dels turistes”, ha afirmat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat.

El Saga Pearl II obre la temporada de creuers

El creuer Saga Pearl II ha iniciat aquest diumenge la temporada de creuers 2018 del port de Roses amb gairebé 400 passatgers, dels quals més del 90% són britànics. Curiosament, la Companyia britànica Saga Shipping també va donar el tret de sortida al port de Palamós el mes de març amb el creuer Saga Sapphire.

El vaixell ha arribat a les 8.00 hores provinent del port francès de Sète i a les 17.00 hores sortirà cap al port de Tarragona. Els passatgers visitaran la vila i algunes ciutats de la demarcació de Girona com el castell Gala-Dalí a Púbol, el Museu Dalí a Figueres, Peralada, la ciutat de Girona, el Cap de Creus i el jaciment arqueològic d’Empúries.

El Saga Pearl II ofereix als passatgers tres cobertes i serveis com ara, piscina coberta, pista de tennis, gimnàs, sauna i una biblioteca. Pel que fa a les característiques tècniques, el Saga Pearl II de bandera maltesa té una eslora de 164 metres, una mànega de 23 metres, un calat de 6,2 metres i un registre brut de 18.627 tones. 

Novetats 2018

L’activitat de creuers de Roses tindrà una durada de sis mesos. La temporada 2018  s’ha iniciat aquest diumenge, 6 de maig, i finalitzarà el 24 d’octubre. Així mateix, el mes d’octubre serà el de major afluència de creuers amb quatre escales, seguit de juliol i setembre amb tres cadascun.

Les navilieres de luxe que visitaran Roses sumen un 60%, percentatge que referma la visita de turistes d’alt poder adquisitiu que busquen la singularitat i el paisatge de la Costa Brava, les visites culturals, l’oci i fan compres de productes de qualitat.

Pel que fa a les línies de creuer gamma superior destaca l’estrena de les dues companyies nord-americanes, Crystal Cruises que farà una escala amb el Crystal Serenity i Oceania Cruises que visitarà l’Alt Empordà amb els creuers Sirena i Riviera, amb una escala cadascun. La continuïtat de la companyia Seadream Yacht Club que arribarà al port de Roses amb Seadream I i Seadream II. A més de la companyia francesa Club Med Cruises que farà una escala amb Club Med 2.

En categoria estàndard, destaca la companyia britànica Marella Cruises, que abans portava per nom Thomson Cruises,  que farà quatre escales amb el creuer Marella Spirit, amb una mitjana de 1.200 passatgers per creuer. Així com la visita  del Serenisima i el Saga Pearl II que ha iniciat la temporada 2018.

Millor servei per als passatgers i els creuers 

Temporada de creuers de rècord a Roses
Les autoritats al punt d’informació turística estrenat avuir per atendre els passatgers dels creuers

L’Administració portuària ha instal·lat un nou punt d’informació turística per atendre els passatgers que venen a bord dels creuers de Roses i com a resguard del personal que treballa al moll, així com noves defenses per a l’amarratge dels creuers. L’objectiu ha estat millorat el servei dels passatgers i dels creuers i les actuacions han tingut un cost de 54.000 euros.

Aquest diumenge s’ha posat en servei el nou mòdul d’informació turística des d’on un responsable de turisme de l’Ajuntament de Roses facilitarà informació de la vila i el seu entorn als turistes de creuer.

El nou mòdul és desmuntable i s’ha dissenyat dins d’un contenidor de mercaderies perquè quedi més integrat amb el món marítim. El punt d’informació té 6,6 metres de llargada, 2,44 metres d’amplada i 2,60 metres d’alçada. 

Per altra banda al moll de ponent on atraquen els creuers, s’han instal·lat quatre noves defenses per donar millor servei a l’operativa d’atracada dels creuers.

La temporada 2019 serà millor

Ricard Font ha afirmat aquest matí que, “les expectatives de la Generalitat per al ports de Roses i Palamós per la temporada 2019, a dia d’avui, seràn millors, des del punt de vista d’impacte econòmic, que la de 2018.”