Roses incentiva la participació ciutadana amb trobades amb els veïns

Trobada Ciutadana del Mas Oliva

Joan Plana i Juan Manuel Fernández durant la presentació de la Trobada Ciutadana del Mas Oliva

La primera d’aquestes trobades tindrà lloc el dimecres, 11 de desembre, amb els veïns i veïnes del Mas Oliva

En aquesta primera trobada hi participaran el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández i la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll. Els dos primes van ser els encarregats de fer pública aquesta reunió que tindrà lloc el proper dimecres, 11 de desembre, a les 20 hores a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, i que no té cap més finalitat que “informar als veïns del Pla de Millora de la Circulació que volem implantar a la urbanització, per tal de poder comptar, bàsicament, amb la seva opinió, així com recollir les seves propostes”, va afirmar Plana.

Durant la trobada, Juan Manuel Fernández, aprofitarà “per explicar tant el projecte de drenatge per evitar possibles inundacions en cas de fortes pluges, com va passar recentment, i el projecte de renovació dels paviments asfàltics”, mentre que Ripoll explicarà en que fase es troba i com serà la futura nova plaça del Mas Oliva.

Trobades amb els veïns residents en zones on es portin a terme projectes futurs

La Trobada del proper 11 de desembre no serà la última, ja que amb la finalitat que la ciutadania hi participi en les decisions de l’Ajuntament, a banda dels Pressupostos Participatius, tant Plana com Fernández han manifestat que “mantindrem reunions per, també, copsar l’opinió i recollir propostes dels veïns allà on portem a terme diferents projectes”.

Pla de Millora de la Circulació de Roses

Cal a dir que el Pla de Millora de la Circulació de Roses ja s’ha implementat a la urbanització La Garriga, i s’estendrà progressivament al llarg del mandat amb l’objectiu de millorar la seguretat del trànsit i la viabilitat en aquells sectors de la població que així ho requereixen. 

L’objectiu és la millora continuada de la seguretat circulatòria a tota la població en funció de les característiques i necessitats pròpies de cada espai, ja sigui a partir de canvis de sentit de circulació, d’una informació i senyalització més detallades per als conductors, de l’habilitació de zones d’aparcament per evitar la problemàtica que suposa l’aparcament en vorera, de la renovació i repintat de senyalització, etc. En alguns casos, aquestes mesures poden també anar acompanyades d’inversions en infraestructures per dignificar l’espai i adaptar serveis.  

Díptics informatius, Trobada Ciutadana i presentació de propostes 

Per tal de donar a conèixer el Pla i la convocatòria de la Trobada Ciutadana, al llarg d’aquesta setmana s’estan repartint a tots els domicilis del Mas Oliva díptics explicatius amb la informació de tot el procés participatiu, on també s’inclou un plànol amb el projecte proposat pel consistori.

La Trobada Ciutadana del dia 11 permetrà presentar el projecte presencialment i obrir el debat perquè els assistents puguin aclarir dubtes i plantejar opinions. A partir d’aquí, s’iniciarà un període de recollida de propostes fins al 30 de desembre, durant el qual totes les persones que ho desitgin podran presentar les seves propostes de millora a través de l’apartat de Participació Ciutadana de la web roses.cat, de l’aplicació mòbil RosesSmart, o bé de manera presencial lliurant la butlleta del díptic al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.  

Per últim, un cop recollides i valorades totes les propostes, es convocarà una nova sessió ciutadana on es presentarà el projecte definitiu. Amb aquestes trobades, el consistori vol comptar amb la implicació veïnal en el projecte, així com disposar d’un espai de contacte directe amb la ciutadania per poder conèixer de primera mà altres possibles inquietuds o problemàtiques que afectin la urbanització.