Roses informa sobre la correcta aplicació de mesures als establiments de restauració i hostaleria

Pla d'obertura progressiva de bars i restaurants
Les dues cares del fulletó que la Policia Local de Roses distribueix pels establiments de restauració

Els agents de la Policia Local de Roses expliquen al restauradors, mitjançant un fulletó, les mesures que han d’aplicar en els diferents trams del Pla de reobertura

La Policia Local de Roses ha posat en marxa aquesta setmana un dispositiu per fomentar les bones pràctiques en els establiments de restauració i hostaleria de la població. Una patrulla de l’Oficina Tècnica de la Policia visita bars, restaurants i hotels oberts, per garantir que aquests coneguin les mesures de prevenció que han d’aplicar contra la Covid19 i aclarir els possibles dubtes que propietaris i personal puguin tenir sobre els diferents trams del Pla de reobertura progressiva d’activitats establert per la Generalitat de Catalunya.

En les seves visites, els agents distribueixen també un fulletó explicatiu on es resumeixen de manera concreta, les mesures aprovades pel PROCICAT que els diferents establiments han d’aplicar. Aspectes com horaris i aforaments permesos en cada fase d’obertura, adaptació d’espais, distàncies de seguretat, mesures d’higiene, etc, queden recollides en el document.

Una iniciativa amb la qual “que pretén fomentar les bones pràctiques i donar el màxim de publicitat possible a les resolucions de la Generalitat, que són importants per controlar la situació epidemiològica. Amb això, volem prioritzar una estratègia de conscienciació i de responsabilitat de la ciutadania, més que de sancions imposades a posteriori”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Joan Plana. I és que precisament, ha remarcat Plana, “amb aquest dispositiu informatiu que acabem d’iniciar es vol evitar tramitar cap denúncia”.

En aquest sentit, cal destacar que des del 16 d’octubre, la Policia Local ha tramitat més d’un centenar de denúncies a particulars i empreses per infringir les normatives de prevenció sanitària, ja sigui per incompliment de les restriccions a establiments i activitats, no dur mascareta o bé intentar infringir el confinament perimetral o el toc de queda.