Roses inicia el nou curs escolar amb normalitat però amb un augment de les ràtios d’alumnes per aula

Inici del nou curs escolar a Roses
L'alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor d'Ensenyament durant la seva visita a l'Escola Jaume Vicens Vives

L’Ajuntament de Roses ja ho ha posat en coneixement al departament d’Ensenyament de la Generalitat per a la creació de dos nous grups i reduir així el nombre d’estudiants per classe

Roses ha iniciat avui, 5 de setembre el curs escolar 2022-23 amb 1.935 amb un total de alumnes repartits entre les escoles bressol i els centres educatius d’Infantil i de Primària.
A les llars d’Infants han estat 141 nens i nenes (60 a la llar d’Infants de El Franquet, 60 a la llar d’Infants El Cavallet de Mar i 21 al Centre Escolar Empordà) les que han iniciat el nou període lectiu, mentre que a les escoles han estat 1.794 alumnes repartits entre l’Escola Narcís Monturiol (245), l’Escola Montserrat Vayreda (369), l’Escola Els Grecs (365), el Centre Escolar Empordà (450) i l’Escola Jaume Vicens Vives (365).

La posada en marxa d’aquest curs ha arrancat amb normalitat, un cop deixades enrere les restriccions a causa de la pandèmia, com ha pogut comprovar en primera persona l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor d’Ensenyament, Marc Danés, els quals han visitat els cinc centres educatius de Primària a més de les dues escoles bressol.

Tot i la normalitat en aquest inici de curs, Danés ha destacat que “hem iniciat aquest nou curs amb una capacitat d’alumnes per aula per sobre de les ratios, i que ja ho hem posat en coneixement al departament d’Ensenyament de la Generalitat per tal de poder obrir dos nous grups a les escoles de Primària, un de primer a l’escola Montserrat Vayreda i un de sisè a l’escola Jaume Vicens Vives per tal de poder donar resposta a la demanda que estem tenim d’escolarització i, evidentment, baixar les ratios per aula”.

Per la seva banda, l’alcalde de Roses, ha volgut visitar els centres educatiu en el seu primer dia de curs “perquè els centres educatius tenen una especial rellevància perquè, sense risc d’exagerar, el futur de les nostres famílies, dels nostres pobles, de la nostra societat, en gran part es comença a forjar en aquí, i per aquest motiu vull enviar un fort missatge de suport i d’ànims a tota la comunitat educativa”.

Manteniment de les escoles

El regidor d’Educació també ha fer referència a les tasques de manteniment que s’han portat a terme aquest estiu, “s’ha fet poca obra nova i sí molta feina pròpia de manteniment, com pintar les aules, els passadissos i sales de reunions, a més de canviar les lluminàries per unes de LED per tenir més llum a la vegada que assolir un major estalvi econòmic”. Tot i això, encara queda feina per fer, com ha assenyalat Marc Danés, “com és la nova cuina de l’escola Jaume Vicens Vives, la tanca perimetral de darrera de l’escola Els Grecs i pintar els jocs infantils que hi ha ubicats al pati de l’escola Narcís Monturiol, a més de posar un tendal en aquest mateix pati”. Unes tasques que es portaran a terme, segons ha afirmat el regidor, d’aquí a final d’any.  

Per altra banda, l’escola Narcís Monturiol també ha notificat que, arran de la manca de monitors, no podran oferir el servei de tarda. Els alumnes d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius retornaran a les classes aquest dimecres, 7 de setembre.