Roses inicia el procés de Participació Ciutadana

Consells Sectorials

Un cop s’han aprovat els quatre Consells Sectorials i s’han nomenat els seus membres, el consistori rosinc es posa al costat dels representants de les entitats per treballar conjuntament

Consells SectorialsEl passat mes de març es va posar fil a l’agulla al procés participatiu de Roses quan tècnics municipals i polítics defineixen com han de ser i qui ha de formar part dels Consells Sectorials, d’acord al Reglament municipal de Participació Ciutadana aprovat el passat 20 d’agost de 2012.

Un cop definits els quatre àmbits que s’iniciaran aquest exercici 2013, que són Esports, Turisme i Territori, Cultura i Festes i el de la Gent Gran, el mes d’abril es convoca a totes les entitats del municipi, d’aquests àmbits, en una reunió al Teatre Municipal perquè manifestin la seva voluntat de participar o no. I en el cas de voler-hi ser, quina persona designen per estar-hi representades.

Paral·lelament, els partits polítics amb representació municipal nomenen a un representant de cadascun d’aquests, i també a persones d’especial rellevància i representació en l’àmbit sectorial.

Un cop es van definir els representants de cadascun dels Consells Sectorials, el Ple Municipal del passat 29 de juliol va aprovar la creació de cada Consell i en va nomenar els membres.

Aquesta setmana passada es van constituir i aprovar el reglament orgànic regulador de l’organització i funcionament dels Consells Sectorials d’Esports, Cultura i Festes i Turisme i Territori, i el mes d’octubre hi haurà la primera sessió de treball.

Properament, abans d’acabar l’any, es constituirà el Consell que falta, el de la Gent Gran.

L’alcaldessa i també regidora de Participació Ciutadana, Montse Mindan, valora molt positivament la bona voluntat de grups polítics, entitats rosinques, tècnics i les persones que integren els Consells, “és un procés que necessita el seu temps, que ha començat amb il·lusió per part de tots els membres i que ha de ser un referent en el nostre municipi”, va assenyalat Mindan.