Roses inicia els actes de commemoració de l’1 d’octubre

Commemoració a Roses de l’1 d’octubre

Moment de la lectura del manifest a les portes de l'Ajuntament de Roses per commemorar l'1-O

La lectura del manifest de l’AMI ha iniciat els actes de commemoració del referèndum de l’1-O, que continuaran al vespre amb una projecció de dos vídeos sobre la jornada de fa un any

Commemoració a Roses de l’1 d’octubre
Moment de la lectura del manifest a les portes de l’Ajuntament de Roses per commemorar l’1-O

A les 9 h del matí l’Ajuntament de Roses ha commemorat l’1 d’octubre de 2017, quan es va celebrar el referèndum en el que la ciutadania va participar anant a les urnes per votaro No a la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”.

L’acte de commemoració, que s’ha portat a terme a les portes del consistori rosinc, ha consistit en la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, que ha anat a càrrec del regidor Marc Danés, acompanyat de l’alcalde en funcions, Juan M. Fernández, d’altres regidors de l’equip de govern així com de l’oposició.

Un manifest en el que, bàsicament, és diu “que hem de reafirmar-nos en el nostre compromís cap a la democràcia, reafirmar-nos en que la independència  no és només un objectiu final, sinó la eina que necessitem per aconseguir que el nostre país tiri endavant i el seus ciutadans rebin tots els serveis i tot el que necessiten per millorar la seva qualitat de vida, recalcant el compromís cap a l’europeisme, l’obertura al món i dels alcaldes, regidors i qualsevol persona del món de la política a seguir treballant per  a que la república catalana sigui una realitat en breu”, ha afirmat Marc Danés.

Un manifest que porta per títol ‘Republiquem’, com resa la pancarta que hi ha penjada al balcó de l’Ajuntament, “que vol dir anem a treballar fins aconseguir la República”, ha assegurat el regidor.

Els actes de commemoració de l’1-O a Roses continuen al vespre

A les 8 del vespre els actes de commemoració de l d’octubre continuaran aquest vespre al Teatre Municipal de Roses amb la projecció de dos vídeos sobre la jornada del referèndum de fa un any. El primer sobre com  es va viure a Roses l’1-O, i el segon que va passar a Catalunya aquell dia d’ara fa un any-
Un acte, aquest organitzat, per Roses per la Independència.