Roses inicia els treballs del projecte BiciTransCat

BiciTransCat a Roses

El carril bici a Roses que forma part del projecte BiciTransCat

Es tracta d’un recorregut ciclista de 3,5 km a l’entrada de Roses entre el Pont de la Gola de Santa Margarida i l’Oficina de Turisme, i que formarà part del projecte BiciTransCat

Amb aquests treballs s’habilita un carril bici d’entrada a la població que formarà part del projecte europeu per a l’ampliació de la ruta Pirinexus i s’integrarà en el projecte BiciTransCat, l’ ix pedalable litoral que unirà Figueres amb Perpinyà passant per Roses, que ha de permetre unir l’estació del TGV Figueres-Vilafant fins a la frontera francesa per la costa.

El recorregut, d’una longitud total de 3,526 km, tindrà una topografia plana sense desnivells apreciables i transcorrerà principalment en paral·lel a la carretera C-260 de Besalú a Roses, la qual serveix d’accés principal al nucli urbà; a la franja de zona verda de Santa Margarida a tocar la carretera, i a la vorera pavimentada de davant la Ciutadella.

Segons les característiques pròpies de cada tram, es realitzaran diferents actuacions per a l’adequació o implantació del carril. Així, en el recorregut de la carretera C-260, s’habilitaran vorals en ambdós sentits de la marxa amb elements de cautxú de protecció i senyalització del carril bici, s’aprofitaran quan sigui possible els vials paral·lels a la carretera i s’incorporaran franges de carril bici bidireccional de 2 m d’amplada dins les franges de zones verdes.

En el seu tram més urbà, entre la carretera de Vilajuïga i la Ciutadella, el carril ocuparà un dels dos carrils actualment existents en sentit Figueres i la franja d’aparcament de vehicles, mentre que en el darrer tram fins a l’Oficina de Turisme, la circulació de bicicletes es preveu compartida amb els vianants per sobre de l’ampla vorera existent davant la Ciutadella.

El projecte ha estat adjudicat per un import total de 128.550 €, finançats per la Diputació de Girona. Els treballs tindran una durada de 6 mesos.