Mes de paraules

Roses inicia un estudi per conèixer les conductes i les necessitats dels joves en els espais públics

Amb aquest objectiu, un educador i una educadora de carrer freqüentaran espais com el CAR Jove i zones on els i les joves es reuneixen durant les seves estones de lleure per poder interactuar amb ells

Aquesta setmana l’Àrea de Joventut de Roses ha iniciat un estudi que té per objectiu conèixer els perfils del jovent rosinc i, a partir de les seves situacions i demandes, dotar les eines i recursos adients per dirigir les seves aspiracions de futur. El programa s’inicia amb  l’elaboració d’una diagnosi del teixit juvenil i de la seva conducta en els espais públics, a càrrec de dos educadors que recorreran carrers i equipaments del municipi freqüentats pel jovent.

Verònica Medina, regidora de Joventut, explica que “per a poder millorar la convivència i el benestar general de la nostra ciutat, hem de conèixer quines són les arrels de determinades conductes al carrer. Per això mateix, des de l’àrea de Joventut, considerem molt important l’elaboració d’aquesta diagnosi que ens servirà com a fotografia real de la situació del teixit juvenil per poder donar respostes efectives”.

Amb aquest objectiu, un educador i una educadora de carrer freqüentaran durant tres mesos, en diferents franges horàries, espais com el CAR Jove, la zona esportiva i les places i carrers on els i les joves es reuneixen durant les seves estones de lleure per poder interactuar amb ells. Mitjançant un vincle efectiu, establiran una comunicació de manera continuada que els permetrà l’elaboració d’un document on es recolliran tots els aspectes conductuals i socials observats durant aquest període. A més, es treballarà amb xarxa amb altres departaments del municipi per tal de coordinar i executar el servei amb el màxim recursos disponibles i de la manera més efectiva possible.

L’objectiu del servei és observar els diferents perfils i comportaments del jovent i, a partir d’aquest vincle, escoltar les seves demandes o necessitats per dotar-los de les eines i els recursos que els permetin dirigir les seves aspiracions de futur cap a bon port. D’aquesta manera, es vol afavorir la seva emancipació, millorar la convivència juvenil des d’una vessant social i contribuir en la millora del benestar general de la població de Roses.