Roses iniciarà, dissabte 29 de juny, el pàrquing de Zona Blava

Zona blava de Roses

Una conductora utilitzant el servei d'aparcament de la zona blava de Roses

La finalitat és que hi hagi rotació de places d’aparcament lliures i evitar que els vehicles ocupin una plaça durant un llarg període temps

Zona blava de Roses
Una conductora utilitzant el servei d’aparcament de la zona blava de Roses

Dissabte 29 de juny, 60 dies més tard que l’any passat, està prevista l’activació de l’aparcament tarifat de Zona Blava a Roses.

Com en anys anteriors, les zones tarifades es mantenen en 3 àrees (vegeu gràfic a sota):

  1. tram de l’avinguda de Rhode entre  el carrer Lluís Companys i l’Av. Jaume (zona 1)
  2. Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2)
  3. Aparcament del mercat municipal cobert (zona 3).

El servei tarifat durarà fins al 30 de setembre i el seu preu  es manté en 1€/hora.

Aquesta temporada es manté la gratuïtat d’estacionament durant els migdies de 13.30 a 16 hores a la Zona Blava 2, mentre que els diumenges i festius és d’estacionament lliure durant tot el dia.
Per la seva banda, la Zona Blava 3 és gratuïta tots els dies de la setmana de 13.30 a 16 hores; i la Zona Blava 1 té l’horari tarifat habitual, és a dir, de dilluns a diumenge de 10 a 20 h.

Per segon any, es troba disponible l’aplicació “Easypark” que facilita el pagament de la zona blava des del mòbil, abonant de forma ràpida i còmoda l’import pel temps exacte d’estacionament.
A més, l’empresa concessionària del servei, Opciones Viales, ofereix als comerciants targes amb descompte perquè puguin gratificar els seus clients.

Un 2,5% de places d’aparcament

En total, les places que s’incorporen al període tarifat són 316, xifra que representa un 2,5% del total de places d’aparcament gratuït de què disposa Roses, que ascendeixen a 12.000 segons les dades recollides per l’Estudi de Mobilitat de Roses realitzat entre els anys 2015 i 2016.

Cal recordar també que els propietaris de vehicles donats d’alta Roses i al corrent de pagament de l’impost de circulació, disposen d’una hora d’estacionament gratuït diària en el pàrquing de Ports de la Generalitat, al front de mar, gratuïtat que fora de la temporada d’estiu s’amplia a 3 hores durant el dia i la totalitat de la nit.

La implantació d’aquest servei té per objectiu permetre la rotació de vehicles i evitar un ús inadequat d’estacionament per part d’aquells conductors que en ocasions mantenien aparcats els seus vehicles dies en zones cèntriques de gran afluència, les quals requereixen disponibilitat d’aparcament per afavorir l’activitat comercial i la restauració.

Zona

Ubicació

Places

Parquímetres

Vigilants

Temporada

Horari

Zona 1

Av. de Rhode Nord. Comprèn el tram entre el carrer Lluís Companys i l’Av. Jaume I

122

7 1

29 de juny a 30 de setembre

10 h a 20 h, de dilluns. a diumenge

22

(C/D)*

29 de juny a 30 de setembre 13 h a 20 h, de dilluns. a diumenge

Zona 2

Avda de Jaume I; Avda de la Mare de Dèu de Montserrat (tram entre Avda de Jaume I, Plaça Llevant i Plaça Frederic Rahola)

115

4 1

29 de juny a 30 de setembre

10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a dissabte (lliure diumenges i festius)

15

(C/D)*

29 de juny a 30 de setembre 10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a dissabte (lliure diumenges i festius

Zona 3

Aparcament del Mercat municipal cobert

42

1 1

29 de juny a 30 de setembre

10 h a 20 h, de dilluns a diumenge

TOTALS

316

12 3

 

(C/D)*– Places destinades a càrrega i descàrrega de 8:00 a 13:00 hores de dilluns a dissabte. Fora de l’horari de càrrega i descàrregal són destinades a aparcament regulat.
L’estacionament tarifat s’extendrà fins al 30 de setembre. El preu per estacionar és el mateix preu dels anys anteriors (1 €/hora).