Roses instal·la dos búlders d’escalada a les seves platges

Búlders d'escalada a Roses
El búlder (arc de roca) d'escalada instal·lat a la platja de La Punta de Roses

Un dels búlders d’escalada està ubicat a la zona lúdica de la platja de La Punta i l’altre a la de Santa Margarita

Búlders d'escalada a Roses
El búlder (arc de roca) d’escalada instal·lat a la platja de La Punta de Roses

S’acosten els Reis Mags de l’Orient i quina millor època per fer un regal a tots els aficionats, petits i grans, a l’escalada. Un regal lúdic i esportiu com són els búlders d’escalada que l’Ajuntament de Roses ha instal·lat en dues de les seves platges.
“És una de les propostes que estaven dins el nostre programa electoral, instal·lar un rocòdrom, però mentre no arriba aquest, que arribarà, hem decidit muntar aquests dos búlders a les platges, ja que, segons diu la normativa europea, que si no fa més 4,5 metres d’alçada no és necessari que hi hagi un monitor, ni arnès ni corretges pel gaudi dels aficionats a l’escalada” , ha manifestat el regidor d’Esports, Juan M. Fernández.

Així, a la platja de La Punta el búlder instal·lat es tracta d’un arc de roca, amb fibra de vidre amb un total de 25m2  escalables i una alçada màxima d’escalada de 2,5 metres. i que inclou 100 preses d’escalada.

El segon búlder, que s’ha ubicat a la platja de Santa Margarida, és tracta d’un monòlit, també de fibra de vidre, i igual que el búder de la platja de La Punta està texturat i pintat per imitar la roca natural. Té una alçada escalable màxima de 2,5 metres, tot i que el monòlit en fa 3,5 metres, i una superfície escalable de 15 m2.
El monòlit compta amb 20 preses d’escalada.

El preu total de la instal·lació d’aquest dos búlders, que ha anat a càrrec de Gecko Walls, ha estat de 17.995,21 €. Quantitat que, a part dels dos búlders de fibra d´escalada totalment equipats i les bases de formigó corresponents que s’han hagut de fer, inclou les corresponents certificacions i homologacions.