Roses instal·la dues càmeres per vigilar el trànsit a l’entrada de Mas Boscà i Mas Fumats

Càmeres de vigilància

La càmera instal·lada a l'entrada de la urbanització de Mas Boscà

La instal·lació de les càmeres respon a voler vigilar el trànsit i saber els cotxes que entren i surten de les urbanitzacions

Càmeres de vigilància
Càmera instal·lada a l’entrada de la urbanització de Mas Boscà

Les urbanitzacions del Mas Boscà i Mas Fumats no són gens problemàtiques, ans al contrari, els seus veïns viuen en plena harmonia. Però totes dues són de les més llunyanes del casc urbà Roses. Així, per la seva localització geogràfica i característiques específiques des de l’Ajuntament “vam considerar necessari poder tenir un control i un registre dels cotxes que entren, que surten, a més de si hi ha algun problema poder anar ràpidament i actuar”, ha explicat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual ha subratllat que “amb les càmeres es poden llegir bé les matrícules, que permet fer un seguiment de si un cotxe, per exemple, ha estat sostret i poder actuar”.

Mindan ha puntualitzat que la instal·lació d’aquestes càmeres de vigilància només “respon  a una mesura de prevenció, de control del trànsit”, i ha assenyalat que “hi ha diferent propostes per posar càmeres a Roses, ja que la Policia Local ens diu que existeixen altres punts a Roses, sobretot a l’estiu, que pot haver-hi complicacions pel que fa al trànsit, i estem mirant per l’any on les podríem posar”.

Càmeres contra el top manta

Per als pressupostos de l’any 2017, que encara s’han de presentar, primer, i aprovar després, hi ha una partida, ha afirmat l’alcaldessa “per instal·lar càmeres de vigilància en el passeig destinada a lluitar contra el top manta, però depèn del vistiplau de la Comissió de Videovigilància de la Generalitat que es pugui instal·lar aquestes càmeres”.

Les dues càmeres instal·lades disposen de l’última tecnologia, que a part de permetre el visionat de les vies d’accés i la identificació de vehicles d’entrada i sortida mitjançant la captació de matrícules, porten incorporat un sistema d’alertes.
Sistema que permet l’enviament d’avisos a la central en cas de detecció de vehicles que constin en els registres policials.

El nou sistema, que durant 2017 es vol implementar en la totalitat d’accessos del municipi, complementarà doncs els serveis i dispositius de vigilància habituals, permetent augmentar la seguretat viària gràcies a l’optimització dels recursos tècnics i humans de què disposa la Policia Local.

Mindan ha assenyalat que “serien necessàries quatre càmeres pel que fa perímetre de la població”, i ha desvetllat que hi ha un estudi, que presentarem si arriba el cas, que diu des les càmeres que farien falta al passeig”.