Suquet de peix de Rose

Roses instal·la el Punt Lila i Multicolor a les Barraques de la Festa Major de Roses

Punt Lila i Multicolor a les Barraques de la Festa Major de Roses
Moment de la presentació del Punt Lila i Multicolor

El Punt Lila i Multicolor vol garantir la proximitat d’atenció en dues de les activitats que més públic atreuen durant la Festa Major, com són les fires i atraccions i els concerts de Barraques   

Roses tornarà a disposar d’un Punt Lila i Multicolor destinat a informar, prevenir i abordar actituds masclistes i agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant el programa d’activitats de la Festa Major. Oferirà servei del 10 al 15 d’agost i estarà situat al recinte firal i de concerts de barraques, a l’antic Càmping Bahía.   

Després de la bona valoració experiències prèvies dutes a terme en edicions anteriors de la Festa Major i del Carnaval de Roses, els departaments de Festes i d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament, tornen a col·laborar conjuntament en aquest projecte de sensibilització i atenció personalitzada.

El Punt Lila i Multicolor ha quedat instal·lat aquest matí al recinte firal del Càmping Bahía,. D’aquesta manera es garanteix la proximitat del punt d’atenció en dues de les activitats que més públic atreuen durant la Festa Major, com són les fires i atraccions i els concerts de Barraques. Coincidint amb els concerts, el servei obrirà de 23 a 3.30 hores els dies 10 i 11, mentre que els dies 12, 13 i 14 d’agost obrirà de 23 a 5.30 hores.

El punt estarà atès en tot moment per un equip de professionals de la psicologia especialitzat en violència masclista i intervenció en crisi. En cas de veure o patir una agressió, cal dirigir-se al punt o bé trucar als telèfons d’emergències 112 o 900 900 120. Per donar a conèixer els serveis, es distribuiran cartells informatius per totes les barraques i espais del recinte, i també es col·locarà un altre amb els punts bàsics per fer de Roses una població lliure de sexisme.

Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social i Igualtat remarca que “amb els punts liles volem treballar entorn a quatre objectius clau: fomentar la igualtat i la no discriminació, lluitar contra la violència masclista, oferir informació i atenció en violència masclista i fer possible gaudir de la Festa Major amb llibertat i seguretat. L’espai pretén informar i abordar qualsevol situació d’agressió sexual o LGTBIfòbica o violència masclista que es pugui generar en aquest context d’oci, establint la coordinació, en cas necessari, amb la resta d’operadors i serveis d’emergència.”

Per la seva part, l’alcalde de Roses, Joan Plana, que també ha estat l’encarregat de presentar aques Punt Lila i Multicolor juntament amb Bonaterra i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, ha manifestat que “els Punts Lila són un servei funcional en oferir un acompanyament, molt important, a les persones que puguin ser víctimes d’una agressió sexual que busquin informació alhora de com actuar i de quines ajudes en poden disposar, i per tant, el nostre compromís des de l’Ajuntament alhora de prevenir aquest tipus d’actituds és ferma”.  

Les carpes, logo i cartells d’aquesta campanya han estat redissenyats per oferir una ràpida identificació. Amb aquest Punt Lila, l’Ajuntament de Roses amplia l’activitat dels punts lila i multicolor permanents instal·lats recentment al CAR Jove, a la Piscina Municipal i a la Policia Local, fent especial èmfasi  i apropant el servei als espais d’oci nocturn.