Roses instal·la una barana a la platja del Salatar per facilitar el bany a persones amb baixa mobilitat

Roses
La barana s'ha instal·lat a la platja del Salatar de Roses / Foto: Ajuntament de Roses

Es tracta d’una prova pilot per veure el resultat i en cas que sigui positiu implantar-ho en altres platges de la Vila

La platja del Salatar compta des d’aquesta setmana amb una barana de suport destinada a facilitar el bany autònom de persones amb baixa mobilitat. El nou sistema, instal·lat just davant de l’aparcament de l’avinguda del Salatar), forma part d’una prova pilot iniciada per l’Ajuntament, amb l’objectiu d’estudiar els resultats i ampliar la mesura a altres platges del municipi en cas de bona valoració per part dels banyistes.

El nou sistema de suport al bany consisteix en la col·locació d’una barana d’acer inoxidable dins l’aigua, per tal que aquelles persones que necessiten un suport per entrar i sortir de l’aigua puguin salvar el desnivell de la sorra i sortir de l’aigua amb més facilitat. La barana possibilita també una major estabilitat en cas d’onatge per evitar caigudes.

Amb aquest servei, l’Ajuntament de Roses fa un pas més en l’ampliació de les mesures d’accessibilitat al municipi, entenent-la com un element integral a tenir en compte en els diferents espais públics de la població: carrers i places, aparcaments, edificis i equipaments, platges..

En l’àmbit de platges, Roses compta cada temporada amb passarel·les de fusta per facilitar l’accés a les zones de bany, cadires amfíbies, lavabos adaptats, aparcaments amb places per vehicles de persones amb  mobilitat reduïda i el servei d’assistència al bany per a persones amb discapacitat que ofereix el servei de salvament i socorrisme