Roses ja disposa de 10 pistes noves per jugar a la petanca, una de bàsquet i una de patinatge renovada

Zona esportiva de La Vinyassa de Roses
Diferents punts de la zona esportiva de La Vinyassa després de la seva renovació

El conjunt de l’actuació suposa la incorporació de 4.000 m2 de superfície a la zona esportiva, a tocar de les pistes poliesportives i d’skate de la població.

Fa tot just un any, a l’anterior legislatura, que es feia que públic que l’Ajuntament de Roses portaria a terme la renovació de la zona esportiva a tocar al camp de la Vinyassa, a tocar de les pistes poliesportives i la pista d’skate de la Vila.

Una renovació que ara ja és una realitat i que el regidor d’Esports del passat mandat, Juan Manuel Fernández, i l’actual responsable d’aquesta Àrea, Vero Medina, han volgut presentar conjuntament deixantpalès la bona sintonia que hi ha entre els dos socis majoritaris (JxC i ERC) del pacte e Govern de Roses.

En concret, aquesta renovació ha consistit en la creació de 10 pistes de petanca d’unes dimensions de 4 x 15 metres, amb paviment de sauló sobre làmines de material geotèxtil per evitar el creixement de les arrels amb una capa de grava per facilitar el drenatge de les aigües de pluja.

“Uns camps de petanca per cobrir la necessitat dels aficionats d’aquests esport, els quals per poder practicar-lo es van haver d’ubicar en diferents zones de la Vila de manera improvisada. Amb la creació d’aquestes pistes ara podran organitzar competicions de manera oficial, ja que compleixen amb la normativa específica per a la participació en proves federades”, va assenyalar Fernández.

Així mateix, aquesta renovació ha permés satisfer la demanda dels veïns de la zona respecte a la pista de bàsquet, la qual s’ha traslladat uns metres, allunyant-la dels habitatges per evitar la molèstia del soroll de l’impacte de la pilota tant al terra com a les cistelles.

Aquesta nova pista de bàsquet té una superfície de 16,5 x 27,5 metres, pavimentada amb formigó, mentre que en la superfície on era abans s’ha reconvertit en una pista de patinatge.

En definitiva, aquesta renovació de la zona esportiva, segons va explicar Medina, té com a objectiu “facilitar la pràctica esportiva entre els vilatans de Roses oferint instal·lacions de qualitat pel gaudi de tothom”.

El projecte ha inclòs també la instal·lació d’un mòdul prefabricat auto rentable de serveis higiènics, així com la construcció de pèrgoles sota les quals s’han col·locat bancs, cadires i papereres i la plantació de fileres d’arbres que produiran ombra per al descans dels jugadors de tota la zona. 
Properament està previst instal·lar una font.

Amb aquesta actuació s’amplia el parc esportiu finalitzat el setembre de 2014 a la zona del Mas Oliva-La Vinyassa, que fins ara constava de pista multiesportiva per a jocs de pilota (bàsquet,  futbol-sala,…) i una pista de formigó per a la pràctica de l’skate en patinet i bicicleta.

El nou projecte dona resposta a les necessitats que els equipaments esportius de la vila van precisant. La superfície total que comprèn aquest projecte és de 3.988 m² i ha tingut un pressupost assignat de 162.000 €, lleugerament inferior als 175.000 euros previstos inicialment.