Roses ja disposa de la seva Aula Gastronòmica

Aula Gastronòmica de Roses

Façana de l'Aula Gastronòmica de Roses, ubicada al carrer Moll Comercial, nº 18

La creació de l’Aula Gastronòmica de Roses va ser un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de 2018

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada de la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll, van visitar ahir per signar, juntament amb l’arquitecte municipal, l’acta de recepció de l’obra executada de l’Aula Gastronòmica, que va ser un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de 2018 i que va haver de passar per diferents processos abans de ser una realitat, com per exemple, la signatura de cessió d’un local per part la Confraria de Pescadors de Roses.

Aquesta Aula Gastronòmica s’ha concebut “com un espai per treballar i potenciar el món de la pesca en particular i la gastronomia de Roses en general”, ha manifestat Ripoll.

Un projecte que és molt més ambiciós perquè, segons ha destacat la regidora d’Urbanisme, “volem enllaçar-ho amb la museïtzació del vaixell de pesca ‘Gloria Mar”.

Abans d’això, però, s’ha d’establir un reglament d’ús de l’Aula “per tal de poder organitzar cursos i altres activitats de cares al gaudi de la ciutadania”, ha remarcat la regidora.

Jornades de Portes Obertes

Degut a la pandèmia de la Covid-19 l’Ajuntament de Roses organitzarà cap acte d’inauguració de l’Aula Gastronòmica i es donarà a conèixer als vilatans de la mateixa manera que va fer amb la SUF, és a dir, amb una Jornada de Portes Obertes. 

Aula Gastronòmica de Roses

L’Aula Gastronòmica comprèn una superfície total construïda de 134,22 m2, dels quals 102,69 m2 pertanyen a la planta baixa i 31,53 m2 a l’altell, dels quals útils hi són  99,29 m2 (79,79 m2 planta baixa 19,50 m2 l’altell).

La major part del local es destina a sala d’atenció al públic i mostrador. La seva part posterior hi és el magatzem i la sala de bany, mentre que a la part de llevant s’emplacen les cambres frigorífiques i l’escala d’accés al altell.

Dins el local es conformarà un espai destinat a cuina i un altre de tast, que estaran orientats a una graderia d’una capacitat aproximada per a 35 persones.

Dos obertures de vidre, situades a la part de la façana posterior de l’edifici milloren les condicions de ventilació i dels serveis en general.

El projecte de l’Aula Gastronòmica de Roses ha comptat amb un pressupost de 167.000 €.