Roses ja disposa de tres lavabos públics

Lavabos públics a Roses
Lavabo públic ubicat a la Rambla Riera Ginjolers de Roses, a tocar l'edifici de Telefònica

Al mòdul del passeig marítim s’ha afegit un WC a la Rambla Riera Ginjolers i una altre a la Ronda de Circumval·lació

Lavabos públics a Roses
Lavabo públic ubicat a la Rambla Riera Ginjolers de Roses, a tocar l’edifici de Telefònica

Quantes vegades hem tingut la necessitat d’utilitzar un WC quan ens trobàvem fora de cada, a la via pública, i 1uantes vegades hem desitjat llavors que hagués un lavabo públic.
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Roses va fer instal·lar a principis de l’any passat un WC al passeig marítim, una de les zones més transitades pels vianants, “i degut a l’èxit que ha tingut en quant a la seva utilització s’ha decidit instal·lar dos més, un a la Rambla Riera Ginjolers, a tocar l’edifici de Telefònica i l’altra a la Ronda de Circumval·lació, on es posa el mercat de la roba dels diumenges”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics.

Són lavabos fabricats amb una carcassa en acer inoxidable que funcionen amb monedes de 20 cèntims. En  tot moments s’indica si està o no lliure i són semi automàtics, és a dir, es netegen per si mateixos, però cada cert temps s’ha de portar a terme tasques d’higiene i desinfecció, tasques que portarà a terme Rosesnet.

El cost de la instal·lació dels tres WC ha estat de 120.000 euros, 40 mil per cadascú.

Dos estan ja operatius

Cal assenyalar que dos dels lavabos públic ja estan operatius, és a dir, que ja es poden utilitzar. I precisament són el dos més nous, el que estan a la Rambla Riera Ginjolers (el de la imatge) i el de la Ronda Circumval·lació. El del passeig marítim, que porta un any i mig funcionant entrarà un altre cop en servei quan s’acabi d’instal·lar una rampa per a persones amb mobilitat reduïda.