Roses ja té la seva pròpia font lluminosa

Font lluminosa al monument al Pescador de Roses

Font lluminosa al monument al Pescador de Roses

La font del monument al Pescador de Roses llueix amb l’estrena de nous sortidors i nova il·luminació oferint més de 40 formes diferents de llum i color

Font lluminosa al monument al Pescador de Roses
Font lluminosa al monument al Pescador de Roses

A finals de 2016 van començar els preparatius de les obres de millora del vas i sortidors d’aigua de la font del monument al Pescador de Roses, situada al passeig marítim. Unes obres de millora per posar en valor aquesta escultura inaugurada al 1990 en homenatge al principal motor econòmic de la Vila abans de l’arribada del turisme.

Unes obres que a la vegada han servit per guarnir, sobretot de nit, un dels passejos marítims més transitats de la Costa Brava durant la temporada d’estiu.

Uns treballs que han permès que, a partir d’aquest passat dijous, Roses ja tingui la seva pròpia font lluminosa.

“Dins el projecte de millora de la font del Monument al Pescador hi havia el propòsit que estigués ben il·luminada i pel resultat aconseguit no puc estar més content”, ha afirmat el regidor de Serveis Públics i Infraestructures, Juan Fernández.

Els treballs han consistit, primerament, en impermeabilitzar tot el vas de la font i arranjar totes les parts malmeses del mateix. Després es va procedir a revisar tota la instal·lació elèctrica per, posteriorment, “instal·lar 18 sortidors d’aigua, que poden pujar fins a 5 metres d’alçada, però s’ha deixat a 3 per evitar mullar als vianants quan fa vent”, ha manifestat el regidor.
Uns sortidors d’aigua que porten incorporats un sistema de il·luminació amb els quals, i gràcies a un mecanisme electrònic, els vianants veuran més 46 formes diferents de llum i color.

De 11 del matí a les 12 de la nit

Els sortidors d’aigua entraran en funcionament cada dia a les 11 del matí i terminarà a les 12 de la nit, i pel que fa al sistema d’il·luminació serà a partir de les 21 hores i fins a la mitjanit quan es podrà veure la font lluminosa de Roses. Un horari que “en principi s’ha establert així, però que pot tenir modificacions depenen de les necessitats”, ha manifestat Fernández.

Desconnexió automàtica

Tot i que el sortidors d’aigua s’han programat per a que pugin com a màxim a una alçada de 3 metres per a que no mulli a ningú quan bufa el vent, l’Ajuntament de Roses, per assegurar-se que no  hi hauran remullades innecessàries, ha instal·lat un aparell que mesura la força de la tramuntana, “i l’hem programat per a que quan bufi a més de 30 km/h els sortidors d’aigua s’apaguin automàticament”, ha assegurat el regidor d’Infraestructures.

Les obres d’arranjament del monument al Pescador i la creació de la font lluminosa han tingut un cost de gairebé 50.000 euros.