Roses ja té el seu Punt quilomètric zero

Roses ja té un Punt quilomètric zero al passeig marítim
Autoritas de l'Ajuntament de Roses i representants del Club Atletisme al KM 0 situat al passeig marítim

Punt quilomètric zero que es va presentar ahir i que inicia un recorregut des de la bocana de Santa Margarida fins la platja de l’Almadrava, amb marques amb una distància de 500 metres, que l’Ajuntament de Roses té previst crear per fomentar l’esport

Per saber la distància que es recórrer passejant, caminant o corrent es necessita un KM 0. I molts rosincs i rosinques, amb molt de turistes que s’afegeixen a l’estiu, passejant, caminen o corren pel passeig marítim de Roses. Ho fan per moure el cos, i quan aquest és mou, fas salut. Hi ha qui al passeig marítim l’ha batejat com “el passeig del colesterol”, per la quantitat que l’utilitza en benefici de la seva salut.

Avui dia, existeixen molt dispositius que et compten el nombre de passos i quilomètres que fas al caminar, tot i això, el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, va proposar a l’Ajuntament de Roses crear un KM 0, “sí, perquè molta gent ve pel matí a caminar o córrer i aquest punt quilomètric zero els serveis de referència per saber els metres o quilòmetres que recorren”.

I ahir es va donar a conèixer el KM 0, que s’ha situat al bell mig del passeig marítim, tocar la bocana de Santa Margarida, que ha creat l’Ajuntament de Roses a demanda del club d’atletisme de la Vila, que esdevé “un element més per fomentar l’esport i la vida sana, i que també pot ser un atractiu per la gent de Roses com per la gent de fora que camini o corri pel passeig marítim per saber la distància que va recorrent”, va manifestar l’alcalde de Roses, Joan Plana, que va presentar aquest punt quilomètric zero juntament amb la regidora d’Esports, Vero Medina, el propi Pere Sastre i el el vicepresident del Club d’Atletisme Roses, Tribu Fernández.

L’Ajuntament de Roses té previst marcar els 7 quilòmetres que separen al bocana de Santa Margarida fins la platja de l’Almadrava amb marques de 500 metres de distància.