De Roses, jove, solidaria i sobradament preparada

Berta Miralles
Berta Miralles al final de la desfilada de moda que va organitzar al Centre Escolar Empordà de Roses

Berta Miralles va presentar la part practica del seu treball de recerca, una passarel·la de moda, i benèfica, amb molt d’èxit

Berta Miralles
Berta Miralles al final de la desfilada de moda que va organitzar al Centre Escolar Empordà de Roses

Té 16 anys, és de Roses, estudia primer de batxillerat i es diu Berta, Berta Miralles. Arran d’una hipòtesi de com seria una passarel·la de moda, la jove estudiant va dedicar el seu treball de recerca a l’organització d’esdeveniments com pot ser, per exemple, una desfilada de models.
I la passarel·la hipotètica i teòrica va esdevenir en tota una realitat el passat 21 de juny al Centre Escolar Empordà, el centre educatiu on estudia la Berta, “ja que, com formava part del meu treball de recerca hem considerat que el lloc més pràctic i adient per fer la desfilada era a l’institut, on he tinc la col·laboració de les meus companys i companyes de classe i de tot les classes de l’institut que han volgut fer de models, a part de les meves amigues i familiars que també s’han volgut implicar”, va explicar la jove rosinca, la qual es va encarregar de tots els passos per portar-la a terme, com és aconseguir el lloc per celebrar la pasarel·la de moda, les i els models, la roba, la decoració i la música.
S’ha d’assenyalar que Berta Miralles va tenir la implicació de les botigues de roba de Roses com Esther, Nou Nens, Rosa Grau i Strena’t, a més de la jove dissenyadora rosinca, Carla Andreu.

I durant la desfilada es va poder admirar les noves tendències de la moda d’aquest estiu amb peces de roba refrescants, juvenils i desenfadades.

Treball de recerca amb un caire solidari

Segons la Berta, “aquest treball de recerca només em beneficiava a mi per tot el que he aprés, així que vaig pensar perquè no donar-li un caire benèfic a la desfilada per a que,  a més se’n beneficiés el màxim de persones possible”, va afirmar. Així que va parlar amb la Fundació Roses Contra el Càncer que va acollir de bon grat, com no podia ser d’una altra manera, aquesta iniciativa.

Proposta amb la que es van recollir gràcies als donatius dels assistents gairebé 300 euros per ajudar als pacients i familiars oncològics de Roses.

Aquesta desfilada de moda va ser la part practica del treball de recerca de la Berta Miralles, la teòrica “va tractar sobre com va aparèixer, es va crear el món de la moda i la seva història”, va dir la jove estudiant. Un treball de recerca que el presentarà l’any vinent, quan estigui cursant 2on de batxillerat.

La Berta Miralles, que vol dedicar-se professionalment a l’organització d’esdeveniments al voltant de la moda, a part de ser de Roses, jove i solidària, com diu l’enunciat d’aquest text, va exercir una direcció de la passarel·la de models feta al Centre Escolar Empordà com si es tractés d’una organitzadora experimentada, i sobradament preparada.