Roses lliura els VI Premis a l’Excel·lència en l’etapa de l’ESO a sis alumnes de la població

Premis a l’Excel·lència d’ESO de Roses
Foto de família del alumnes guardonats, amb les autoritats, personal docent i els seus familiars

Kevin Magsumbol i Adrián San Miguel, de l’institut Illa de Rodes; Joana Costa i Pol Rosell, del Centre Escolar Empordà; i Tais Lisovska i Pablo Doménech, de l’institut Cap Norfeu van ser els 6 alumnes que han arribat a l’excel·lència en la seva etapa a l’ESO

La sala de plens de l’Ajuntament de Roses va acollir la tarda d’ahir l’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència d’ESO, amb els quals l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses premia i reconeix els dos alumnes de cada institut de Roses que han destacat per l’excel·lència dels seus resultats acadèmics durant l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria.
Un acte que va ser presentat pel regidor d’Ensenyament, Marc Danés, que va destacar que aquest premis “el que pretén és fer visible les moltes hores, el molt d’esforç i treball, molta constància al llarg de quatre anys de la vostra vida, i que tothom sàpiga que hi ha una sèrie d’alumnes que han excel·lit com a bons estudiants per sobre de la resta de companys”.

Tot seguit, l’alcalde Roses, Joan Plana, va nomenar un per un als 6 alumnes, Kevin Magsumbol i Adrián San Miguel, de l’institut Illa de Rodes; Joana Costa i Pol Rosell, del Centre Escolar Empordà; i Tais Lisovska i Pablo Doménech, de l’institut Cap Norfeu per fer-les entrega del diploma corresponent.
Cal destacar que per poder optar a aquests Premis a l’Excel·lència d’ESO els alumnes han d’haver superat  la nota mínima de 8,5 que les bases dels premis fixen, i tot ells ho van fer amb escreix, ja que com a mínim, tots van obtenir un 9,75.   

L’alcalde de Roses va tancar l’acte dirigint-se als alumnes premiats, “la jornada d’avui és de reconeixement, per posar en valor la vostra tasca, de com d’orgullosos estem de vosaltres i com d’orgullosos us heu de sentir vosaltres mateixos pel que heu fet, però també és un acte que també, d’alguna manera, recorda que el vostre poble espera molt de vosaltres. Passada la pandèmia, es podia dir que ara estem immersos, es podria dir en la construcció d’un nou món, d’una nova societat, d’una nova manera de viure i aquesta nova realitat requereix del talent i de l’esforç de gent com vosaltres”.

Cada alumne guardonat, que van estar acompanyats pels equips directius dels tres instituts, així com familiars i amics, van rebre una dotació de 750 € amb la finalitat  de contribuir a sufragar les despeses del estudis superiors que cursin els alumnes.