Roses lliura la Medalla Centenària a la veïna Juliana Morcillo Casanova

La regidora d'Acció Social, Esther Bonaterra, xerrant amb Juliana Morcillo durant l'acte d'entrega de la Medalla Centenària

Medalla que ha estat lliurada per la regidora d’Acció Social de Roses, Esther Bonaterra, en representació de la Generalitat

Ahir Juliana Morcillo Casanova va complir 100 anys, i com a totes les persones que arriban aquesta edat i que ho sol·liciten, va ser distingida amb la Medalla Centenària de la Generalitat. Medalla que li va lliurar en un acte celebrat a l’Església Evangèlica Baptista de Roses, la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra, la qual també li va entrega de la placa commemorativa de l’Ajuntament de Roses pel seu centenari i un ram de flors.

L’acte, que es va portar a terme en el temple religiós en ser Juliana Morcillo una persona molt devota, es va iniciar amb unes paraules del Pastor Luiguii Olortegui, per tot seguit sentir l’himne “A Jesucristo ven sin tardar”, que un cop acabat, l’alcalde de Huéscar, Ramón Martínez, a través d’un vídeo, li va felicitar pel seu segle de vida.

Després que les seves filles cantessin l’himne “Cuando allà se pase lista”, Esther Bonaterra va dirigir unes paraules on va destacar que “moltes vegades valorem poc a la gent gran, i totes les vicissituds que ha viscut, per exemple, la Juliana a la seva vida, com és una Guerra Civil, una Segona Guerra Mundial, una dictadura o ara, més recentment, una pandèmia, demostra que ella com totes les persones de la seva època són gent lluitadora i valenta”.

Juliana Morcillo va néixer l’any 1922 a Huéscar, Granada, i als 40 anys va venir cap a Catalunya, on va residir durant molt anys a la població de Granollers, i ara, des de fa un temps, viu a casa d’una de les seves filles a Roses.

Medalla Centenària

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Exit mobile version