Roses millora la viabilitat al voltant de la comissaria de la Policia Local i d’altres espais de la Vila

Illeta de la comissaria de la Policia Local de Roses
Projecte previst per encabir un pàrquing per als cotxes policials davant la comissaria de la Policia Local de Roses

L’Ajuntament està reestructurant la zona de la illeta de la comissaria per millorar la circulació i encabir un pàrquing per als vehicles policials

Reordenació prevista per la illeta a la zona d’entrada de la comissaria de la Policia Local de Roses

Illeta de la comissaria de la Policia Local de Roses
Reordenació prevista per la illeta a la zona d’entrada de la comissaria de la Policia Local de Roses

Una actuació que incidirà de manera significativa en l’ordenació i accessibilitat de la via pública de Roses és l’ampliació de la vorera de l’edifici de la Policia Local “amb la creació d’un pas de vianants nou”. Comissaria recentment renovada, i en la que a la zona de l’entrada s’han iniciat els treballs d’ampliació. Una ampliació que “deixarà la illeta dividida en dos, una que serà la vorera de l’entrada, que serà amplia per les necessitats dels vianants, però que facilitarà el gir dels vehicles cap la Pujada de l’Escorxador, i l’altre, que de moment la farem de manera provisional amb pintura per veure si resulta beneficiosa per a les persones i la circulació de vehicles. Si és així, posarem els parterres per encabir unes jardineres i el pàrquing del cotxes i les motos de la Policia Local”, (vegeu imatge), ha explicat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández.
El cost d’aquest projecte és de 9.900 €.

Però, a banda d’aquest treballs a l’entrada de la comissaria de la Policia Local, i les millores d’accessibilitat de la plaça Catalunya, s’ha de sumar a més els nous projectes d’arranjament que s’estan portant a terme aquesta setmana a diferents espais de Roses, com, per exemple, el reasfaltat del carrer de l’Om a la urbanització La Garriga i la reubicació d’un pas de vianants de l’Avinguda de Rhode.

El pas de vianants existent fins ara a l’avinguda de Rhode, davant de la Ciutadella, es veurà desglossat en dos per donar una millor accessibilitat i servei als vianants. Els treballs consistiran en el trasllat de l’actual pas situat davant de la caseta d’informació de Creu Roja, en direcció a la porta d’accés del recinte monumental de la Ciutadella. D’aquesta manera, se solucionaran els problemes d’accessibilitat que provocava el pas de vianants anterior, que finalitzava en un tram de vorera amb una amplitud insuficient.

Una altra millora en aquest espai serà la creació d’un nou pas de vianants a tocar de la rotonda de l’Oficina de Turisme, fins ara inexistent. D’aquesta manera, es dotarà de continuïtat el passeig que transcorre des de la Ronda Miquel Oliva i Prat -que voreja la Ciutadella-, fins al passeig Marítim, evitant que els vianants hagin de desplaçar-se fins a altres passos més llunyans per travessar l’avinguda de Rhode en direcció al passeig o a la platja.
El cost del conjunt d’aquests treballs és de 2.500 €.

La darrera actuació que també s’inicia aquesta setmana són les obres de manteniment al carrer de l’Om, a la urbanització de La Garriga. En aquest cas els treballs consisteixen en l’anivellament i reasfaltatge d’uns 30 metres de carrer, tram del qual també es refarà la vorera, actuació amb la qual se subsanarà l’actual pendent que provocava problemes d’acumulació d’aigua a les finques veïnes en episodis de pluja.
Aquesta actuació està pressupostada en 18.000 €.