Mes de paraules

Roses mostra als turistes les seves danses tradicionals durant la seva Festa Major

Festa Major de Roses 2018
Les danses tradicionals son fixes en la programació de la Festa Major de Roses

Per la Festa Major de Roses no falten mai les danses tradicionals, que son seguides per centenars de turistes

Festa Major de Roses 2018
Les danses tradicionals de Roses no falten mai a la programació de la Festa Major

A l’agost Roses està plena de gent que està de visita a casa nostra aprofitant el seu període de vacances, per la qual cosa la Festa Major no només la gaudeixen els vilatans, sinó també els visitants. I un dels actes que més desperta curiositat entre els forans, el dia gran de la festa, és la trobada gegantera i la conseqüent exhibició de danses tradicionals que porten a terme l’Associació Balldemar i els músics de Tres Quartans.

“La Festa Major és una gran oportunitat de mostrar i ensenyar les danses tradicionals de Roses a la gent que fa una estada durant aquests dies a casa nostra”, va afirmar la directora de Balldemar, Critina Barceló, lamentant que “la gent de casa no pot venir a veure-les perquè treballa”.

Si la plaça Catalunya presentava un ple absolut de gent per la presentació de les colles geganteres amb el seus gegants, aquest ple de gom a gom va continuar per contemplar aquesta exhibició de danses tradicionals.

Danses tradicional de Roses com el ball de bastons, els tres balls de bastons, el ball de panderos de Vilafranca, el xiriminimí, la boulangere, el contra pas i una sardana curta per acabar són les que van ballar els membres de la Balldemar al son de la música dels components de Tres Quartans amb en Manel Pereira al capdavant, el qual explicava als assistents en què consistia cada ball abans d’iniciar-se.