Roses mostra el seu rebuig a l’homofòbia amb la hissada de banderes muticolors a les rotondes

Dia Internacional contra la Homofòbia
Bandea de l'arc de Sant Martí contra la Homofòbia a la rotonda de la C-260 a Roses

Banderes de l’arc de Sant Martí onegen a les rotondes de Roses per celebrar el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia

Dia Internacional contra la Homofòbia
Bandera de l’arc de Sant Martí contra la Homofòbia a la rotonda de la C-260 a Roses

Durant el dia d’avui a les rotondes d’accés a Roses onegen les banderes multicolor. El motiu, commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia (en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO), que se celebra el 17 de maig coincidint amb l’eliminació, l’any 1990, de l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

La Vila rosinca expressa així el seu respecte amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, i es mostra contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació o identitat sexual.

Una moció presentada per ERC aprovada per l’Ajuntament de Roses en sessió plenària del 31 d’agost de 2015 contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i s’adhereix avui a la celebració de l’IDAHO, així com ho farà també el proper 28 de juny, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transexual. La noció bàsica que aquestes commemoracions transmeten és que cap persona ha d’avergonyir-se d’allò que és, amb independència del sexe o orientació sexual que tingui.

La celebració d’aquestes dues dates esdevé una crida a tota la ciutadania per a l’eradicació de l’homofòbia i per a la normalització del fet homosexual i transexual i es reivindica amb la penjada de penons i banderes de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGBT. En el cas de Roses, les banderes multicolors han estat hissades a les rotondes d’accés de la carretera de Vilajuïga i de la C-260.