Roses no celebrarà la Cavalcada dels Reis Mags

avalcada dels Reis Mags a Roses
El Rei Melcior durant la Cavalcada dels Reis Mags a Roses el passat mes de gener / Foto: arxiu

A dia d’avui les xifres epidemiològiques a Catalunya són les pitjors de la segona onada de la Covid-19 i no hi ha indicis que d’aquí dos mesos ens hàgim lliurat de la pandèmia

En només una setmana i a manca dos mesos i mig per les festes de Nadal, el Departament de Salut de la Generalitat ha notificat gairebé 13.000 nous casos de coronavirus, concretament 12.977, dels quals 2.360 es van registrar ahir diumenge.
A més, l’índex de risc de propagació no para de pujar. Si és passa dels 100 punts es considera alt, i la demarcació de Girona (de fet, gairebé tot Catalunya) supera els 300 punts.
És a dir, que des de la fi de l’estat d’alarma a la passada primavera Catalunya té els pitjors indicadors de la Covid-19.

I a manca dos mesos i mig per les festes de Nadal, “si segueixen les condicions actuals el més probable que la Cavalcada dels Reis Mags de Roses no es podrà fer”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Éric Ibáñez, ja que actualment no hi cap indici que assenyali que d’aquí a Nadal la pandèmia sigui cosa del passat.
Aquesta probabilitat esmentada pel regidor és tant elevada que fins i tot, ha assenyalat que “estem estudiant quines activitats hi podrem portar a terme per a que els nens i nenes de Roses puguin viure i gaudir de l’esperit nadalenc”.

“Fins i tot -ha subratllat Ibáñez- en el cas que avui trobin la vacuna no crec que per Nadal tothom estigui vacunat i fora de perill de contagi”.

I en el mateix cas és troba la celebració del Cagatió gegant, ja que “tot el que sigui aglomeració de gent és impossible, si volem tenir cura de la salut de la gent, portar-la a terme” , ha emfatitzat Ibáñez.

La Cavalcada dels Reis Mags de Roses no es farà perquè, segons el responsable de Cultura i Festes, “en el cas, fins i tot, que es trobi una vacuna no vol dir que per Nadal estigui tothom vacunat i fora de perill de contagi”.