Roses no tindrà, de moment, un protocol per lluitar contra les agressions sexistes

Ple ordinari del mes de febrer de l'Ajuntament de Roses

El ple del mes de febrer de l'Ajuntament de Roses va deixar sobre la taula la creació d'un protocol contra les agressions sexistes

La moció per a la creació d’aquest protocol  presentada per ERC es va decidir deixar-la sobre la taula

Ple ordinari del mes de febrer de l'Ajuntament de Roses
El ple del mes de febrer de l’Ajuntament de Roses va deixar sobre la taula la creació d’un protocol contra les agressions sexistes

A l’ordre del dia del ple ordinari de l’Ajuntament de Roses, celebrat aquest passat dimarts al vespre, estava previst debatre la creació d’un protocol contra les agressions sexistes, en una moció presentada pel grup municipal d’ERC. Però, en la Junta de Govern celebrada al matí, els portaveus de la resta de partits que conformen la corporació municipal van expressar que per tirar endavant la proposta s’hauria de de negociar per a que l’enunciat de la proposta satisfés a totes les parts.
És a dir, que tots els grups polítics poguessin aportar les seves esmenes i incloure les seves propostes a l’hora de crear aquest protocol que, segons la regidora que va presentar la moció, Vero Medina, “ja han redactat i aprovat altres ajuntaments com Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Esplugues de Llobregat, Rubí, Manlleu, Figueres, Tarragona, Lleida o Palma de Mallorca, entre d’altres”.

Cap portaveu de l’oposició va voler intervenir en aquest punt, degut a que donaven per entès que a la Junta de Govern ja havien deixat clara la seva posició. Però, davant el retret de Medina, “ja comptàvem que votarien en contra”, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan,   va voler aclarir que “no estem en contra que hi hagin actuacions en contra de les agressions sexuals, però es considera que no és una actuació que fes falta ara mateix, perquè precisament aquest Ajuntament ja fa temps que està treballant pel tema de les agressions sexuals de manera transversal entre els diferents departaments de Serveis Socials, Sanitat i Joventut”.

Així, ara tots els grups municipals de Roses s’hauran de reunir per tal de consensuar una majoria prou amplia per a que tiri endavant la creació del protocol.